Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοινοπραξία Blink Charging-EEG για την ανάπτυξη δικτύου σταθμών φόρτισης

Η ελληνική Eunice Energy Group θα συνεργαστεί με την Blink Charging για την επέκταση των υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Κοινοπραξία Blink Charging-EEG για την ανάπτυξη δικτύου σταθμών φόρτισης

H Blink Charging υπέγραψε συμφωνία με την ελληνική Eunice Energy Group για την ίδρυση κοινοπραξίας η οποία θα δραστηριοποιείται στην ευρωπαϊκή αγορά σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ξεκινώντας από την Ελλάδα.

Η κοινοπραξία, η οποία θα ονομάζεται «Blink Charging Europe», θα στοχεύσει πρωτίστως στην επέκταση των υποδομών φόρτισης στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Η κοινοπραξία αυτή που στοχεύει στην αγορά φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για τη χώρα» δήλωσε ο CEO της Blink Charging, Μάικλ Φάρκας. «Η Ελλάδα αξιολογούνταν μέχρι πρότινος κοντά στον πάτο της λίστας της Ε.Ε. για την ετοιμότητα στη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα. Αυτό οφειλόταν κυρίως στην έλλειψη υποδομών φόρτισης και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα εργαστούμε σε αυτήν την κοινοπραξία για να οικοδομήσουμε υποδομές φόρτισης και να επεκτείνουμε τη διαθεσιμότητα των σταθμών φόρτισης στην Ελλάδα» πρόσθεσε.

«Καλωσορίζουμε την Blink Charging στην Ελλάδα καθώς και την κοινοπραξία για την Ευρώπη. Ο στόχος μας είναι η επέκταση της τεχνολογίας της Blink σε όλη την Ευρώπη ξεκινώντας από την Ελλάδα και με τέτοιον τρόπο ώστε το σύνολο του ελληνικού δικτύου της Blink Charging να τροφοδοτείται από πράσινη ενέργεια η οποία θα παράγεται από την Eunice Energy Group με εγγύηση προέλευσης» τόνισε από την πλευρά του ο ιδρυτής και CEO της EEG, Γιώργος Καλαβρουζιώτης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v