Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπάρκας: Ερχεται νέος κύκλος προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας

Το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις στα Ταμεία θα περιλαμβάνει και πλήθος άρθρων που αφορούν τους εργαζόμενους, όπως η προστασία των διανομέων και άλλες διατάξεις που αφορούν το ΣΕΠΕ και τον ΟΑΕΔ τόνισε ο υφυπουργός εργασίας.

Μπάρκας: Ερχεται νέος κύκλος προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας

«Η μάχη ενάντια στην ανεργία είναι καθημερινή. Η μείωσή της κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες επετεύχθη με κόπο, όπως και η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11% και η κατάργηση του υποκατώτατου. Είναι νίκες των εργαζομένων και της κυβέρνησης, όπως και η νίκη για τη μη μείωση των συντάξεων. Έτσι θα κερδίσουμε και τη μη μείωση του αφορολόγητου», τόνισε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στoν ρ/σ «Πρακτορείο 104,9 Fm», ο Υφυπουργός Εργασίας, Κώστας Μπάρκας.

Ερωτώμενος για την υπόθεση της Novartis, ο Υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι «είναι κοινή διαπίστωση η ύπαρξη του σκανδάλου σε διεθνές επίπεδο, και διεθνής είναι και η έρευνα που διεξάγεται. Γνωρίζουμε επίσης πως έχει χαθεί δημόσιο χρήμα από τις παρεμβάσεις της εταιρίας, άλλωστε και η ίδια παραδέχεται πως έχει προβεί σε χρηματισμό πολιτικών προσώπων ανά τον κόσμο. Μένει να εξεταστεί αν και σε τι βαθμό εμπλέκονται τα πολιτικά πρόσωπα τα οποία αναφέρονται στην υπόθεση», ενώ σχετικά με τις κατηγορίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί σκευωρίας απάντησε ότι «μακάρι να αποδεικνυόταν η αθωότητα των εμπλεκομένων ώστε να μην πληγεί ακόμα περισσότερο η εμπιστοσύνη του κόσμου προς το πολιτικό σύστημα. Δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν φαίνεται κάτι τέτοιο, αλλά ας αναμένουμε τα αποτελέσματα».

Ο κ. Μπάρκας πρόσθεσε ακόμη ότι «το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας που θα έρθει στη Βουλή, αυτό που χαρακτηρίζεται ως “120 δόσεις”, περιλαμβάνει, εκτός από τις ρυθμίσεις των οφειλών, πλήθος άρθρων που αφορούν τους εργαζόμενους, όπως η προστασία των διανομέων και άλλες διατάξεις που αφορούν το ΣΕΠΕ και τον ΟΑΕΔ. Αυτό είναι ένα ακόμα βήμα στη μάχη που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, υπερασπιζόμενος την έξοδο από την κρίση μέσα από την προστασία της εργασίας, μακριά από το μοντέλο των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

Σε σχέση με τα 8μηνα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα, ο Υπουργός Εργασίας τόνισε ότι «στοχεύουν ακριβώς στη σύνδεση των μακροχρόνια ανέργων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων με την αγορά, προσφέροντάς τους πρόσφατη εργασιακή εμπειρία σε συνδυασμό με τη δυνατότητα βασικής κατάρτισης σε συγκεκριμένες ειδικότητες. Να θυμίσω πως αυτά ήταν 5μηνα προγράμματα, χωρίς εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Όσον αφορά το πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης στην τοπική αυτοδιοίκηση, το Υπουργείο Εργασίας, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες που προκύπτουν, σχεδιάζει έναν επόμενο κύκλο, με στόχο να μην αφήσουμε, όσο το δυνατόν, χρονικά κενά».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v