Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκδήλωση ΣΕΒ για την μαθητεία στις επιχειρήσεις

Στο πλαίσιο της συζήτησης, παρουσιάστηκε η πρωτοβουλία της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης σε συνεργασία με το Ελληνο-γερμανικό Επιμελητήριο.

Εκδήλωση ΣΕΒ για την μαθητεία στις επιχειρήσεις

Τα πλεονεκτήματα του θεσμού της μαθητείας τόσο για τους νέους όσο και για τις επιχειρήσεις, επισημάνθηκαν σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, με πρωτοβουλία του ΣΕΒ, για τα θέματα της Μαθητείας και την εφαρμογή της στις ελληνικές επιχειρήσεις με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων της Διεθνούς Οργάνωσης Εργοδοτών (ΙΟΕ) και της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), με εξειδίκευση στα θέματα της μαθητείας, οι οποίοι και παρουσίασαν σύγχρονα εργαλεία, επιτυχημένες πολιτικές και καλές πρακτικές που εφαρμόζονται σε διεθνές επίπεδο.

πως τονίστηκε, η μαθητεία αναγνωρίζεται διεθνώς ως ένα σημαντικό μέσο για τη διευκόλυνση της μετάβασης των νέων από την εκπαίδευση στην απασχόληση, ενώ, παράλληλα, υποστηρίζει τις επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στις νέες και διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες που επιβάλλουν η παγκοσμιοποίηση, οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις και οι δημογραφικές μεταβολές.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, παρουσιάστηκε η πρωτοβουλία της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης σε συνεργασία με το Ελληνο-γερμανικό Επιμελητήριο, η οποία αφορά την υλοποίηση προγράμματος Μαθητείας για την ειδικότητα Ζυθοποιού-Βυνοποιού. Το πρόγραμμα, συνολικής διάρκειας 6.720 ωρών, συνδυάζει θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα, με παράλληλη εκπαίδευση στην επιχείρηση. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι σπουδαστές λαμβάνουν πιστοποίηση από το Ελληνο-γερμανικό Επιμελητήριο, η οποία αναγνωρίζεται διεθνώς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v