Κίνημα Αλλαγής: Εκοψαν μια έως τρεις συντάξεις και μοιράζουν μισή σύνταξη

«Την τριετία 2015-2018 αφαίρεσαν από τους συνταξιούχους 7,5 δισ. ευρώ με τα μέτρα της κυβέρνησης», υποστηρίζει.

Κίνημα Αλλαγής: Εκοψαν μια έως τρεις συντάξεις και μοιράζουν μισή σύνταξη

Το Κίνημα Αλλαγής σε ενημερωτικό σημείωμα για τις συντάξεις τονίζει ότι «είναι πρόκληση να εμφανίζονται ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ως δήθεν προστάτες των συνταξιούχων».

Όπως επισημαίνει το ΚΙΝΑΛ, «την τριετία 2015-2018 αφαίρεσαν από τους συνταξιούχους 7,5 δισ. ευρώ με τα μέτρα τους. Με την αύξηση των εισφορών για την περίθαλψη, με την κατάργηση του ΕΚΑΣ, με τη μείωση στις επικουρικές και στα μερίσματα του Μετοχικού Ταμείου Πολ. Υπαλλήλων και την περικοπή του εφάπαξ, με την επιβάρυνση των συνταξιούχων λόγω της αύξησης της φαρμακευτικής δαπάνης». Προσθέτει πώς «μόνο για το 2019 αφαιρούν από τους συνταξιούχους 3,1 δισ. ευρώ. Και αυτό θα συνεχιστεί κάθε χρόνο».

«Κόβουν κάθε χρόνο μια έως τρεις συντάξεις με μεγαλύτερα θύματα τους συνταξιούχους του ΕΚΑΣ και τώρα πανηγυρίζουν γιατί έδωσαν προεκλογικά 800 εκατ., δηλαδή ούτε μισή σύνταξη» υπογραμμίζει το ΚΙΝΑΛ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αποκρύπτει το γεγονός ότι η μέση νέα σύνταξη τώρα ανέρχεται στα 612 ευρώ από τα 748 ευρώ που ήταν η μέση σύνταξη με το προ Κατρούγκαλου καθεστώς, δηλαδή 18,2% μέση μείωση.

Το ΚΙΝΑΛ σημειώνει ότι αποκρύπτεται το γεγονός ότι με τους δικούς τους νόμους απονέμονται πλέον συντάξεις-βοηθήματα σε συνταξιούχους του ΟΓΑ αλλά και άλλων Ταμείων, που είναι μικρότερες από τις συντάξεις των ανασφάλιστων των 360 ευρώ.

«Την "έρημη και τον έρημο συνταξιούχο" -όπως τους ονομάζουν στα spots τους- αυτοί τους καταρήμαξαν. Και τώρα ζητάνε και τα ρέστα…», αναφέρει ο ΚΙΝΑΛ και υπογραμμίζει: «Όποιος πραγματικά νοιάζεται για τους συνταξιούχους πρέπει να το αποδεικνύει στην πράξη, με μόνιμα μέτρα και πολιτικές που εξασφαλίζουν ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ στην ζωή τους. Εμείς το Κίνημα Αλλαγής καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση νόμου στην Βουλή: Η κατώτερη σύνταξη στα 500 ευρώ για τον μεμονωμένο συνταξιούχο και στα 700 για το ζευγάρι. Δέσμευσή μας που -όπως τόνισε η Φώφη Γεννηματά- είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε πράξη.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, αντί να κοκοραμαχούν, θέλουν κάτι ουσιαστικό να προσφέρουν στους συνταξιούχους, δεν έχουν παρά να την αποδεχθούν και να την ψηφίσουμε όλοι μαζί».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v