Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BofAML: Τρεις προκλήσεις για τη νέα κυβέρνηση

Η υλοποίηση δομικών μεταρρυθμίσων περιλαμβάνεται στις προτεραιότητες για την κυβέρνηση που θα προκύψει από την κάλπη της Κυριακής στην Ελλάδα, τονίζει η αμερικανική τράπεζα. Πώς θα επιταχυνθεί η ανάπτυξη της οικονομίας.

BofAML: Τρεις προκλήσεις για τη νέα κυβέρνηση

Τρεις σημαντικές προκλήσεις για την κυβέρνηση που θα προκύψει στην Ελλάδα από την κάλπη της 7ης Ιουλίου καταγράφει σε ανάλυσή της η Bank of America Merrill Lynch (BofAML). Συγκεκριμένα σημειώνει πως ο νικητής των εκλογών θα πρέπει να διαφυλάξει τους δημοσιονομικούς στόχους, να αποκαταστήσει την υγεία των τραπεζών και να υλοποιήσει δομικές μεταρρυθμίσεις.

Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει με μέτριους ρυθμούς μετά από πολλά χρόνια αρνητικών σοκ, όμως οι εξωτερικοί κίνδυνοι έχουν αυξηθεί σημειώνει η BofAML. Η χώρα μπορεί να απολαύσει πολιτική σταθερότητα καθώς δεν υπάρχει άλλη εκλογική αναμέτρηση για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, αναφέρει η αμερικανική τράπεζα που προσθέτει πάντως πως στην περίπτωση που η ΝΔ δεν κατορθώσει να σχηματίσει κυβέρνηση, νέες κάλπες θα στηθούν τον Αύγουστο εν μέσω αυξημένης αβεβαιότητας.

Η νέα κυβέρνηση θα έχει ένα παράθυρο ευκαιρίας για να αντιμετωπίσει έναν αριθμό δύσκολων προκλήσεων. Η δημοσιονομική κατάσταση ίσως έχει επιδεινωθεί και ο υψηλός όγκος μη εξυπηρετούμενων δανείων εξακολουθεί να αποτελεί τον αδύναμο κρίκο για την Ελλάδα και το σημαντικότερο εμπόδιο για μια ταχύτερη ανάκαμψη, τονίζει η BofAML. Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει επίσης να αποδείξει πως η Ελλάδα μπορεί να γυρίσει σελίδα στις δομικές μεταρρυθμίσεις. Είναι πολύ σημαντική η ταχεία πρόοδος και στους τρεις τομείς, τονίζει η αμερικανική τράπεζα, ώστε να σταλεί ένα δυνατό σήμα πως η χώρα απομακρύνεται από το παρελθόν της.

Η BofAML σημειώνει, επίσης, πως παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια, το επιχειρηματικό και επενδυτικό περιβάλλον παραμένει μη φιλικό σε σύγκριση με τις περισσότερες από τις υπόλοιπες αναπτυγμένες οικονομίες. Η υλοποίηση μεταρρυθμίσων και η μείωση της αβεβαιότητας στο πολιτικό πεδίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκπλήξεις στον ρυθμό ανάπτυξης, σημειώνει η τράπεζα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v