Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

DBRS: Ενθαρρυντικό το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών

Το αποτέλεσμα αυτό δίνει στον ηγέτη της Νέας Δημοκρατίας και νέο πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ισχυρή εντολή και κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, αναφέρει σε σχόλιο της η DBRS.

DBRS: Ενθαρρυντικό το αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών

Tο αποτέλεσμα των ελληνικών εκλογών είναι ενθαρρυντικό για την πιστοληπτική αξιολόγηση της χώρας, υποστηρίζει σε σχόλιο της η DBRS.

Ο οίκος αξιολόγησης με έδρα τον Καναδά, επισημαίνει ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα είναι η πρώτη αυτοδύναμη ελληνική κυβέρνηση μετά από δέκα χρόνια.

«Το αποτέλεσμα αυτό δίνει στον ηγέτη της Νέας Δημοκρατίας και νέο πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ισχυρή εντολή και κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να εφαρμόσει το πρόγραμμά του» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η DBRS σημειώνει ακόμα πως αναμένει στενή συνεργασία ανάμεσα στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επισημαίνει επίσης πως οι προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας περιλαμβάνουν μείωση των φόρων και εφαρμογή μέτρων φιλικών προς την ανάπτυξη που έχουν στόχο να τονώσουν τις επενδύσεις.

Η εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που ενισχύουν την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας είναι θετική για την πιστοληπτική αξιολόγηση (credit positive) της χώρας, υπογραμμίζει η DBRS.

Με την εκλογή της Νέας Δημοκρατίας, η DBRS αναμένει πως θα επιταχυνθούν οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες στην Ελλάδα. Προειδοποιεί, ωστόσο, πως η διατήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας θα παραμείνει μια σημαντική πρόκληση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v