Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πράσινο φως στο σχέδιο «Ηρακλής» δίνει η DG Comp

Η DG Comp αναμένεται να επικυρώσει την Πέμπτη ότι η κρατική βοήθεια ύψους 9 δισ. στις τράπεζες, στο πλαίσιο της επιχείρησης ξεκαθαρίσματος των ισολογισμών τους από τα «κόκκινα» δάνεια, δεν συνιστά παράνομη ενίσχυση. Στην Αθήνα η Μ. Βεστάγκερ.

Πράσινο φως στο σχέδιο «Ηρακλής» δίνει η DG Comp

Το «πράσινο φως» αναμένεται να δώσει την Πέμπτη η Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ στο σχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για την κρατική ενίσχυση ύψους 9 δισ. ευρώ στις τράπεζες, στο πλαίσιο του σχεδίου «Ηρακλής» για τα κόκκινα δάνεια.  

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Euro2day.gr η DG Comp αναμένεται να επικυρώσει ότι τα 9 δισ. της κρατικής βοήθειας δεν συνιστούν παράνομη ενίσχυση, στο πλαίσιο της επιχείρησης ξεκαθαρίσματος στους ισολογισμούς των τραπεζών. 

Η απόφαση, η οποία δεν συζητήθηκε σήμερα στο Κολέγιο των Επιτρόπων, συμπίπτει με την άφιξη της Επιτρόπου Ανταγωνισμού, Μ. Βέσταγκερ στην Αθήνα. Η κ. Βεστάγκερ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό και με αρμόδιους υπουργούς για το ζήτημα.

Σημειώνεται ότι το σχέδιο της Αθήνας για τη μείωση των κόκκινων δανείων προσομοιάζει στο ιταλικό και δίνει τη δυνατότητα στις τράπεζες να ξεφορτωθούν μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (ΜΕΑ) έως 30 δισ. ευρώ μέσω κρατικών εγγυήσεων ύψους 9 δισ. ευρώ. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα στην ΚΟ της ΝΔ σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει οριστικά τον βραχνά των κόκκινων δανείων και μάλιστα χωρίς οι φορολογούμενοι να επιβαρυνθούν με ούτε ένα ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v