Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγγύηση 26 εκατ. προσφέρει ο Τ. Λαβίδας για αποφυλάκιση

Μέσω ομολόγων που θα έχουν εξασφάλιση περιουσιακά στοιχεία μελών της οικογένειάς του και φίλων επιχειρεί να βγει από την φυλακή ο κατηγορούμενος για την υπόθεση εσωτερικής πληροφόρησης. Προτείνει να βάλει «βραχιολάκι».

Εγγύηση 26 εκατ. προσφέρει ο Τ. Λαβίδας για αποφυλάκιση

Πρόταση για εγγύηση 26 εκατ. δολάρια κατέθεσε σύμφωνα με το Bloomberg ο Τηλέμαχος Λαβίδας προκειμένου να βγει από την αμερικανική φυλακή στην οποία βρίσκεται προφυλακισμένος για την γνωστή υπόθεση inside trading.

Όπως θυμίζει ο πρακτορείο είναι ένας από τους έξι κατηγορούμενους για την υπόθεση που σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές απέφερε στους εμπλεκόμενους δεκάδες εκατομμύρια δολάρια. Ο Τ. Λαβίδας κατηγορείται ότι έλαβε εσωτερική πληροφόρηση για την Ariad Pharmaceuticals Inc. από τον πατέρα του Θανάση, μέλος παλαιότερα του Δ.Σ. της αμερικανικής εταιρείας και επικεφαλής της Lavipharm, τις οποίες έδωσε σε ένα φίλο του, ο οποίος τις αξιοποίησε για να κερδίσει σχεδόν δυο εκατομμύρια δολάρια. Ο Τηλέμαχος Λαβίδας αρνείται τις κατηγορίες ενώ στον πατέρα του δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.

Οι δικαστικές αρχές αρχικά αρνήθηκαν μια πρόταση για εγγύηση 500.000 δολαρίων από τους δικηγόρους του Τ. Λαβίδα υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε να διαφύγει. Ετσι επέβαλαν την κράτησή του σε φυλακή του Μανχάταν, εκεί όπου ο κατηγορούμενος για σεξουαλική εκμετάλλευση Jeffrey Epstein κρεμάστηκε τον περασμένο Αύγουστο.

Ετσι, ο γεννημένος στην Νέα Υόρκη Τηλέμαχος επανήλθε με την εξής πρόταση: ένα ομόλογο 25 εκατ. δολαρίων που θα έχει εξασφαλίσεις την αξίας 11,2 εκατ. δολαρίων συμμετοχή της οικογένειάς του σε συγκρότημα πολυτελών κατοικιών στο Μανχάταν, όπου θα μείνει σε περιορισμό με βραχιολάκι με την έγκυο γυναίκα του και τον 16 μηνών γιό του. Το ομόλογο θα συνυπογράψουν η μητέρα του, η σύζυγός του και τρεις αδελφές του, οι οποίες θα είναι υπόλογες αν διαφύγει πριν τη δίκη που θα γίνει τον Ιανουάριο.

Επιπλέον τέσσερις φίλοι και μέλη της οικογένειας θα υπογράψουν ένα επιπρόσθετο ομόλογο 1 εκατομμυρίου ευρώ με εγγύηση τα σπίτια τους. Ο Τηλέμαχος Λαβίδας θα εξετάσει επίσης την πρόσληψη ιδιωτικής φρουράς που θα τον παρακολουθεί.

Δεν υπάρχει περίπτωση ο Τ. Λαβίδας να εγκαταλείψει την δυνατότητα να μείνει στις ΗΠΑ των οποίων έχει την υπηκοότητα, και έχει μείνει εκεί το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του και να θέσει την οικογένειά του σε τέτοια οικονομική καταστροφή προκειμένου να διαφύγει, δηλώνουν οι δικηγόροι του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v