Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρέθυμνο: Χρηματοδότηση €245.000στον δήμο Αγίου Βασιλείου από το «Πράσινο Ταμείο»

Η χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, ήταν μια ευχάριστη εξέλιξη για τους κατοίκους των οικισμών όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου.

Ρέθυμνο: Χρηματοδότηση €245.000στον δήμο Αγίου Βασιλείου από το «Πράσινο Ταμείο»

Εγκρίσεις δύο νέων χρηματοδοτήσεων έλαβε ο δήμος Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου, από το «Πράσινο Ταμείο», προϋπολογισμού 245.000 ευρώ για έργα που αναβαθμίζουν το περιβάλλον και αναδεικνύουν τις φυσικές ομορφιές και την ιστορία οικισμών του δήμου σύμφωνα με τον δήμαρχο Γιάννη Ταταράκη.

Πρόκειται για το έργο «Ανάπλαση πλατείας του οικισμού Μαριού» προϋπολογισμού 140.000 ευρώ και το έργο «Διαμόρφωση πλατείας στη θέση Κουτρουλιανό νερό του οικισμού Ακτούντα της Κοινότητας Αρδάκτου» προϋπολογισμού 105.000 ευρώ.

Στο έργο του Μαριού θα υπάρξουν παρεμβάσεις που λόγω της θέσης της πλατείας και της έκτασης της (περίπου 1.000 τμ) θα αναδεικνύεται πλέον ολόκληρος ο γραφικός οικισμός με την ανεμπόδιστη θεά και την αμφιθεατρική θέση που αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων. Οι παρεμβάσεις αφορούν σε απόξεση υφιστάμενου ασφαλτοτάπητα και τοποθέτηση εγχάρακτου έγχρωμου για τη διαμόρφωση της πλατείας, διαμόρφωση χώρων στάθμευσης, κατασκευή πεζοδρομίων με βιομηχανικό δάπεδο και στάσεων λεωφορείων, όδευση τυφλών, ράμπες για αναπηρικά αμαξίδια, τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων, κάδων απορριμμάτων και βέβαια φυτεύσεις.

Στο έργο της Αρδάκτου η συγκεκριμένη παρέμβαση αναβαθμίζει ένα χώρο σύμφωνα με τον κ. Ταταράκη, «μοναδικής φυσικής ομορφιάς με ιδιαίτερη ιστορική και συναισθηματική αξία για τους κατοίκους αφού εκεί πραγματοποιούνταν στο παρελθόν οι κοινωνικές εκδηλώσεις των κατοίκων, οι τοπικές εορτές και παραδοσιακά γλέντια. Ήταν ένα αίτημα όχι μόνο των μόνιμων κατοίκων αλλά και των απανταχού Ακτουδιανών για να διαμορφωθεί μια όμορφη και λειτουργική πλατεία με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον που θα είναι κατάλληλος για την φιλοξενία διαφόρων πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων».

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι εργασίες διαμόρφωσης που θα εκτελεστούν είναι κατασκευή λιθοδομών περιμετρικά με ακανόνιστη πέτρα, αρμολογημένες πλακοστρώσεις στο χώρο της πλατείας, ανάδειξη της παλαιάς βρύσης, βιομηχανικό χτενιστό στην οδό πρόσβασης, τοποθέτηση σταθερών τραπεζιών και πάγκων, ψησταριάς, σταθερής εξέδρας, πίστας χορού, κατασκευή πέργκολας για την προστασία της υπάρχουσας πηγής, φωτισμός και χώρος WC.

Η χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, ήταν μια ευχάριστη εξέλιξη για τους κατοίκους των οικισμών όπως δήλωσε ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου. «Οι νέες εγκρίσεις από το Πράσινο Ταμείο, το οποίο απαιτεί πλήρεις φακέλους και ώριμες μελέτες, αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο την καθημερινή, αδιάκοπη και σκληρή δουλειά που γίνεται στον δήμο μας από τις Διοικητικές, Οικονομικές και Τεχνικές Υπηρεσίες μας και τους ευχαριστώ θερμά» είπε ο κ. Ταταράκης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v