Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΔΔΗΧ: Το 15ετές ομόλογο δείχνει στις αγορές ότι «μπορούμε»

Η έκδοση θα μειώσει την εξάρτηση από βραχυπρόθεσμα έντοκα γραμμάτια, τονίζει ο Δημήτρης Τσάκωνας. Δείχνει ότι αυξάνει το ενδιαφέρον των επενδυτών για τα ελληνικά χαρτιά.

ΟΔΔΗΧ: Το 15ετές ομόλογο δείχνει στις αγορές ότι «μπορούμε»

Στην ισχυρή ζήτηση που συνάντησε η έκδοση 15ετούς ομολόγου στέκεται άρθρο των Financial Times.
Όπως σημειώνει, πρόκειται για τη μεγαλύτερης διάρκειας έκδοση μετά την κρίση χρέους και φιλοξενεί δηλώσεις του επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Δημήτρη Τσάκωνα, ο οποίος τονίζει πως η χώρα έχει ήδη καλυμμένες τις χρηματοδοτικές της ανάγκες για τη φετινή χρονιά.

Ο ίδιος σημειώνει πως η έκδοση θα μειώσει την εξάρτηση από βραχυπρόθεσμα έντοκα γραμμάτια και πως δείχνει ότι αυξάνει το ενδιαφέρον των επενδυτών. «Προσφέρει στις αγορές το μήνυμα ‘ναι, μπορούμε’».

Η έκδοση έρχεται μετά από μια πορεία ταχείας αποκλιμάκωσης των επιτοκίων δανεισμού. «Πιστεύουμε ότι τα μεγάλα κέρδη για τα ελληνικά ομόλογα έχουν παρέλθει», υποστηρίζει ο Nick Wall, διαχειριστής στη Merian Global Investors που διακρατεί ελληνικούς τίτλους. «Δεν υπάρχει όμως και αφθονία επιλογών για επενδυτές κυβερνητικών ομολόγων που επιθυμούν και λίγη απόδοση».

Αναλυτές στη Rabobank δηλώνουν ότι οι εκδόσεις ελληνικών ομολόγων «έχουν στην πράξη δημιουργήσει τη δική τους ζήτηση, δείχνοντας ότι η χώρα οδεύει προς την επιστροφή στην κανονικότητα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v