Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δημοπρατούνται μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων στην Κρήτη

Οι τρεις μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων, από τις 17 σε όλη τη χώρα, που θα δημοπρατηθούν το 2020, αναμένεται να κατασκευαστούν στο Ηράκλειο, τη Χερσόνησο και τη Σητεία, με γνώμονα την πλήρη και αποτελεσματική κάλυψη των αναγκών.

Δημοπρατούνται μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων στην Κρήτη

Επισπεύδονται όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για τη δημοπράτηση εντός του 2020 τριών από τις 17, σε όλη τη χώρα, σύγχρονων μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων. Οι τρεις εν λόγω μονάδες αναμένεται να δημοπρατηθούν στο Ηράκλειο, τη Χερσόνησο και τη Σητεία.

Αυτό τόνισε ο Μανώλης Γραφάκος, γενικός γραμματέας διαχείρισης αποβλήτων του υπ. Ενέργειας και Περιβάλλοντος, κατά τη διήμερη περιοδεία στην Κρήτη που πραγματοποίησε στις 1-2 Φεβρουαρίου.

Με γνώμονα την πλήρη και αποτελεσματική κάλυψη των αναγκών διαχείρισης απορριμμάτων όλου του νησιού -και στους 4 νομούς- ο κ. Γραφάκος πραγματοποίησε αυτοψία στην υπό κατασκευή νέα μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων, στην περιοχή Αμάρι Ρεθύμνης.

Συνοδευόμενος στις εγκαταστάσεις από τον Δήμαρχο Αμαρίου, κ. Παντελή Μουρτζανό, ο γενικός γραμματέας έλαβε τη διαβεβαίωση ότι η αποπεράτωση του έργου θα έχει γίνει το πρώτο εξάμηνο του 2021. Παράλληλα, ο κ. Γραφάκος πραγματοποίησε αυτοψία στον ΧΥΤΑ Ηρακλείου, στην περιοχή “Πέρα Γαλήνους” και στον ΧΥΤΑ Χερσονήσου, εντός του οποίου θα κατασκευαστεί η μία από τις τρεις νέες μονάδες επεξεργασίας.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, κατά την περιοδεία του στην Κρήτη μετείχε σε ευρείες συσκέψεις με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τον δήμαρχο Ηρακλείου, κ. Βασίλη Λαμπρινό, τον δήμαρχο Αρχάνων Αστερουσών και πρόεδρο του ΦοΔΣΑ Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης, κ. Μανώλη Κοκοσάλη, τον δήμαρχο Σητείας, κ. Γιώργο Ζερβάκη, τον Δήμαρχο Χερσονήσου, κ. Γιάννη Σέγκο και τον δήμαρχο Αγ. Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό.

«Στις συσκέψεις τέθηκαν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και φαίνεται ότι ο στόχος να δημοπρατηθούν οι μονάδες αυτές εντός του 2020 θα επιτευχθεί. Σε όλη την Επικράτεια, μέσα στο 2020 πρέπει να έχουν δημοπρατηθεί οι 17 μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων, ώστε μαζί με αυτές που σήμερα κατασκευάζονται, η χώρα να θωρακισθεί καλύτερα στη διαχείριση στων αστικών της απορριμμάτων», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου.

Σημειώνεται ότι η αυτοψία-περιοδεία στην Κρήτη έπεται της αντίστοιχης στην Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία την προηγούμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v