Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιστολή διαμαρτυρίας από συνταξιούχους σε Σταϊκούρα για τα πρόστιμα

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, με επιστολή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, ζητά την άμεση παρέμβαση τους, επισημαίνοντας ότι εξαιτίας της δικής τους ολιγωρίας, οι συνταξιούχοι λαμβάνουν χρεωστικά σημειώματα με τόκους υπερημερίας και πρόστιμα.

Επιστολή διαμαρτυρίας από συνταξιούχους σε Σταϊκούρα για τα πρόστιμα

Με αφορμή τα ραβασάκια της εφορίας για πληρωμή έξτρα φόρου και πρόστιμα σε χιλιάδες συνταξιούχους οι οποίοι έλαβαν αναδρομικά παρελθόντων ετών (από το 2011 έως και το 2016), το ΕΝΔΙΣΥ έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας αλλά ζήτησε και με email ραντεβού από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα για το τόσο σοβαρό θέμα που έχει προκύψει με τα πρόστιμα σε χιλιάδες συνταξιούχους. (Αναμένεται η απάντηση του Υπουργού για το ραντεβού). 

Το ΕΝΔΙΣΥ (Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων) παρατηρεί ότι τα συγκεκριμένα αναδρομικά είχαν αργήσει να εισπραχθούν από τους δικαιούχους αρκετά χρόνια, δεν εμφανίζονταν στις βεβαιώσεις αποδοχών καθώς και στο ηλεκτρονικό σύστημα του TAXIS NET. Γι’ αυτό το λόγο δεν είχαν κατατεθεί τροποποιητικές δηλώσεις. Μάλιστα δεν υπήρξε καμία γραπτή ή ηλεκτρονική ενόχληση στους συνταξιούχους. Επισημαίνεται ότι ανάμεσα στους παραλήπτες είναι και συνταξιούχοι ΑΜΕΑ καθώς και συνταξιούχοι με σοβαρά οικονομικά προβλήματα οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων παρουσιάζει δωρεάν ενδικοφανή προσφυγή (ως μέτρο αντίστασης) την οποία παραλαμβάνουν οι θιγόμενοι συνταξιούχοι προκειμένου να καταθέσουν στη ΔΟΥ.

Το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, με επιστολή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, ζητά την άμεση παρέμβαση τους για την αντιμετώπιση του προβλήματος, επισημαίνοντας ότι εξαιτίας της δικής τους ολιγωρίας, οι συνταξιούχοι λαμβάνουν χρεωστικά σημειώματα με τόκους υπερημερίας και πρόστιμα.

Ενδεικτικά αναφέρει ότι οι συνταξιούχοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την εφορία, διότι έλαβαν με καθυστέρηση αναδρομικά παρελθόντων ετών που δεν εμφανίζονταν στις βεβαιώσεις αποδοχών και για το λόγο αυτό δεν κατατέθηκαν εκ μέρους των δικαιούχων τροποποιητικές δηλώσεις αλλά στην ουσία πληρώνουν για δεύτερη φορά φόρους και πρόστιμα που δεν τους αναλογούν. Κατατέθηκαν φορολογικές δηλώσεις όλων των ετών μαζί, χωρίς τη δική τους εντολή, προκειμένου να μην παραγραφούν τα έτη, προκαλώντας πλήγμα στη σχέση ανάμεσα σε κράτος και πολίτη.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή: «δεν φτάνει λοιπόν που η τότε κυβέρνηση είχε καθυστερήσει αρκετά χρόνια να εκδώσει τις συντάξεις μας, και όχι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, έρχεστε εσείς και μας κοινοποιείτε σήμερα χρεωστικά σημειώματα για κάτι το οποίο δεν ευθυνόμαστε ώστε να χρεωθούμε με φόρους και πρόστιμα για την δική σας ολιγωρία».

Το ΕΝ.ΔΙ.ΣΥ. καλεί σε συγκέντρωση όλους του θιγόμενους συνταξιούχους έξω από το Υπουργείο Οικονομικών επί της οδού Νίκης, στις 14 Φεβρουαρίου 2020 ημέρα Παρασκευή και ώρα 9:00.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v