Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χόγιερ: Aξιοθαύμαστη η πρόοδος της ελληνικής οικονομίας

Μεγαλύτερη παρουσία στην Ελλάδα, προανήγγειλε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. «Ουδείς πίστευε πριν δύο χρόνια ότι η Ελλάδα μπορεί να δανείζεται με τα σημερινά επιτοκια».

Χόγιερ: Aξιοθαύμαστη η πρόοδος της ελληνικής οικονομίας

Εύσημα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, απέδωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) Βέρνερ Χόγιερ στη διάρκεια εκδήλωσης για την υπογραφή δύο συμβάσεων χρηματοδότησης 200 εκατ. ευρώ με την Τράπεζα Πειραιώς και την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας για την ενίσχυση του αγροτικού τομέα και της βιοοικονομίας.

Σύμφωνα με τον κ. Χόγιερ, η πρόοδος της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια είναι αξιοθαύμαστη και τόνισε ότι δύο χρόνια πριν, ουδείς μπορούσε να πιστέψει ότι σήμερα η Ελλάδα θα δανείζεται με επιτόκιο χαμηλότερο του 1%. «Έχω έρθει στην Ελλάδα πολλές φορές και σε συνθήκες πολύ δύσκολες, ωστόσο, τώρα τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Νιώθω ευτυχής για αυτή την εξέλιξη», σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΤΕπ.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι αυτές οι θετικές εξελίξεις δικαίωσαν την επιμονή της ΕΤΕπ, παρά τις δυσκολίες να επενδύσει στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι η έκθεση της τράπεζας στη χώρα μας, είναι η μεγαλύτερη στην Ευρωπαϊκή Ένωση με βάση το κατά κεφαλήν ΑΕΠ.

Όσο για την από εδώ και στις εξής παρουσία της ΕΤΕπ στην Ελλάδα, υπογράμμισε ότι αυτή θα είναι ακόμα πιο ισχυρή, καθώς οι συνθήκες είναι πλέον πιο ευνοϊκές. «Είμαστε στην Ελλάδα 57 χρόνια και θα συνεχίσουμε για πολλά ακόμη» σημείωσε ο κ. Βέρνερ, επισημαίνοντας ότι αυτόν το σκοπό υπηρετεί και το αναβαθμισμένο γραφείο της ΕΤΕπ στην Αθήνα. Ανέφερε δε, ότι οι επόμενες επενδύσεις της ΕΤΕπ στην Ελλάδα βρίσκονται στο στάδιο της διαμόρφωσης με τη συνεργασία του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, την Τράπεζα της Ελλάδα καθώς και με τα πιστωτικά ιδρύματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v