Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινητοποίηση εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στα Σέρβια Κοζάνης

Η εταιρεία οφείλει 5 εκατ. ευρώ. Στο Μεταλλείο της ΛΑΡΚΟ, όπου μέχρι σήμερα εξορύσσεται λιγνίτης για τη ΔΕΗ, απασχολούνται 12 μόνιμοι εργαζόμενοι και άλλα 120 άτομα ως χειριστές μηχανημάτων σε εργολάβους ή ιδιώτες.

Κινητοποίηση εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στα Σέρβια Κοζάνης

Κινητοποίηση στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης πραγματοποίησαν σήμερα επαγγελματίες ιδιοκτήτες φορτηγών και σκαπτικών μηχανημάτων στο μεταλλείο της ΛΑΡΚΟ, στα Σέρβια Κοζάνης.

Για μισή ώρα άνοιξαν τις μπάρες των διοδίων και τα διερχόμενα οχήματα περνούσαν ελεύθερα, ενώ τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής αγώνα μοίραζαν ανακοινώσεις στους οδηγούς, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους για την απόφαση της κυβέρνησης να θέσει σε καθεστώς εκκαθάρισης την εταιρεία.

Η εταιρεία «μας οφείλει 5 εκατ. ευρώ που αφορούν έργο που εκτελέσαμε τους τελευταίους 6 μήνες», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα και ιδιοκτήτης επιχείρησης που παρέχει υπηρεσίας στο μεταλλείο της ΛΑΡΚΟ, Λουκάς Ζαρογιάννης, επισημαίνοντας πως «έτσι όπως λειτουργεί η εκκαθάριση και ο πτωχευτικός κώδικας τα χρήματα μας είναι πιθανό ότι στο τέλος δεν θα τα πάρουμε».

Στο Μεταλλείο της ΛΑΡΚΟ, όπου μέχρι σήμερα εξορύσσεται λιγνίτης που διοχετεύεται στα εργοστάσια της ΔΕΗ, απασχολούνται 12 μόνιμοι εργαζόμενοι και άλλα 120 άτομα ως χειριστές μηχανημάτων σε εργολάβους ή ιδιώτες που έχουν αναλάβει και το μεταφορικό έργο του μεταλλεύματος στους σταθμούς της ΔEΗ.

Η κινητοποίηση στα διόδια είχε συνολική διάρκεια 2,5 ωρών χωρίς να παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των οχημάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v