Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε έλλειψη τα αντισηπτικά υγρά

Περιορισμένες οι ποσότητες στα σούπερ μάρκετ, λόγω της κατακόρυφης αύξησης της ζήτησης. Εναλλακτικές οδούς προμήθειας αναζητεί το λιανεμπόριο. Τι συζητήθηκε μεταξύ υπουργείου Ανάπτυξης και των εκπροσώπων των σούπερ μάρκετ.

Σε έλλειψη τα αντισηπτικά υγρά

Για προβλήματα στην επάρκεια αντισηπτικών υγρών λόγω εκτόξευσης της ζήτησής τους, έκαναν λόγο οι επικεφαλής των αλυσίδων σούπερ μάρκετ που συναντήθηκαν σήμερα με τον υφυπουργό αρμόδιο για θέματα εμπορίου και βιομηχανία Νίκο Παπαθανάση και τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Πάνο Σταμπουλίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη του λιανεμπορίου ενημέρωσαν τους κ.κ. Παπαθανάση και Σταμπουλίδη ότι έως αυτή τη στιγμή, πλην των αντισηπτικών υγρών, δεν καταγράφεται κανένα έλλειμμα στην αγορά, ενώ σε ό,τι αφορά τις τιμές δεν έχει προκύψει κανένα ζήτημα αύξησής τους, τόσο σε επίπεδο χονδρικής όσο και λιανικής.

Όσο για την προμήθεια αντισηπτικών, σημείωσαν ότι αυτά κατά βάση είναι εισαγόμενα και προσπαθούν, στον βαθμό που είναι εφικτό, να διευρύνουν τα κανάλια προμηθειών τους, κάτι το οποίο αυτή τη στιγμή, μόνο εύκολο δεν είναι.

Από πλευράς λιανεμπορίου, στη σύσκεψη συμμετείχαν στελέχη από τις αλυσίδες ΑΒ Βασιλόπουλος, Σκλαβενίτης, My Market, Lidl, Μασούτης, Bazaar, καθώς και η διοίκηση του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ).

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκπρόσωποι του λιανεμπορίου και του ΟΚΑΑ δεσμεύτηκαν να ενημερώνουν δύο φορές ημερησίως (στις 12 το μεσημέρι και στις 8 το βράδυ) το υπουργείο, για τυχόν παρενέργειες στην αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v