Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ηλεκτρονική αντεπίθεση» επιχειρεί ο ασφαλιστικός κλάδος

Με την ευρύτερη χρήση των νέων τεχνολογιών, οι φορείς της ασφαλιστικής αγοράς επιχειρούν να περιορίσουν την αναμενόμενη κάμψη της παραγωγής. Τι δηλώνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mega Brokers Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

«Ηλεκτρονική αντεπίθεση» επιχειρεί ο ασφαλιστικός κλάδος

Αμυντικές κινήσεις προκειμένου να περιορίσουν τις αναμενόμενες -λόγω του κορωνοϊού- απώλειες παραγωγής σχεδιάζουν οι εμπλεκόμενοι φορείς της ασφαλιστικής βιομηχανίας.

Ήδη το Euro2day.gr, σε χθεσινό του δημοσίευμα με τίτλο «Διπλό χτύπημα για τις ασφαλιστικές εταιρείες» είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το «στοίχημα» της επόμενης περιόδου θα παιχτεί στο κατά πόσο θα ανανεωθούν υπάρχοντα συμβόλαια και θα συναφθούν νέα.

Απέναντι στην απρόσμενη αυτή συγκυρία, το σύνολο των παραγόντων του κλάδου ανασυντάσσεται, με πολλές ασφαλιστικές εταιρείες να αναδιαρθρώνουν τον τρόπο λειτουργίας τους (π.χ. εργασία εξ αποστάσεως για σημαντικό τμήμα των εργασιών), έτσι ώστε να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους πελάτες τους και τα συνεργαζόμενα δίκτυα.

Σχολιάζοντας την τρέχουσα συγκυρία, ο πρόεδρος της Mega Brokers κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου προέβλεψε ότι όσο διαρκεί η αναστάτωση του κορωνοϊού, θα δούμε μείωση (ενδεχομένως και μεγάλη) της ασφαλιστικής παραγωγής, ωστόσο προέτρεψε τους συνεργάτες της εταιρείας του να χρησιμοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες και να εξυπηρετήσουν με αυτό τον τρόπο τους πελάτες τους.

«Η έλευση του ιού αποτελεί μια αφορμή προκειμένου ο ασφαλιστικός κλάδος να εξοικειωθεί γρηγορότερα με την τεχνολογία», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας πως η εταιρεία του θα ξεκινήσει μέσω live streaming και άλλων υποστηρικτικών διαδικασιών τη συστηματική διευκόλυνση των συνεργατών της.

Επιπλέον, ο κ. Χατζηθεοδοσίου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι:

• Οι ασφαλιστικές εταιρείες προχωρούν σε αναδιατάξεις προκειμένου να συνεχίσουν τη λειτουργία τους προσαρμοσμένες στις νέες συνθήκες. Επίσης, έχουν συμφωνήσει για το τρέχον χρονικό διάστημα να δέχονται στοιχεία σε ηλεκτρονική (και όχι απαραίτητα σε φυσική) μορφή, ενώ εξετάζουν και αίτημα των διαμεσολαβούντων προκειμένου τα συμβόλαια των κλάδων αυτοκινήτου και υγείας να μην ακυρώνονται επτά αλλά είκοσι ημέρες μετά τη λήξη τους.

• Λόγω της ένταξης του κορωνοϊού στις πανδημίες, άλλα συμβόλαια υγείας καλύπτουν τους κατόχους τους έναντι ενός τέτοιου περιστατικού και άλλα όχι (χρειάζεται προσεκτική ανάγνωση του συμβολαίου). Μέχρι σήμερα, τα κρούσματα του κορωνοϊού κατευθύνονται υποχρεωτικά σε κρατικά νοσοκομεία, αλλά με την πάροδο του χρόνου και ανάλογα με τον ρυθμό της εξάπλωσης θα συμπεριληφθούν για το θέμα αυτό και οι ιδιωτικές κλινικές.

• Η τρέχουσα συγκυρία θεωρείται ευνοϊκή για τη σύναψη νέων ασφαλιστικών προγραμμάτων νοσοκομειακής κάλυψης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v