Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το νέο ωράριο των σούπερ μάρκετ

Δημοσιεύθηκε η ΠΝΠ που ορίζει την αύξηση των ωρών καθώς και τη λειτουργία Κυριακές. Αναμένεται απόφαση του υπ. Ανάπτυξης με την οποία θα προβλέπεται και η υποχρεωτική πώληση εφημερίδων από τα σούπερ μάρκετ.

Το νέο ωράριο των σούπερ μάρκετ

Μέχρι τις 10 το βράδυ από Δευτέρα έως Σάββατο και από τις 9 έως τις 5 το απόγευμα των Κυριακών θα είναι ανοιχτά πλέον τα σούπερ μάρκετ, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ σήμερα τα ξημερώματα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για να λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ με το νέο διευρυμένο ωράριο καθώς και τις Κυριακές, απαιτείται απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων και για το λόγο αυτό, προκειμένου να είναι αύριο ανοιχτά, αναμένεται σήμερα έκδοσή της.

Πάντως το οργανωμένο λιανεμπόριο έχει προεξοφλήσει την έκδοσή της και για αυτό έχει ενημερώσει από προχθές το προσωπικό του και τους καταναλωτές ότι την Κυριακή τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Σύμφωνα με το άρθρο 18 της ΠΝΠ αναφορικά με το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων αναφέρεται ότι για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 6 μήνες, με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων δύναται να παρατείνεται το εθνικό πλαίσιο ωραρίου των εμπορικών καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων κατά μία ώρα από Δευτέρα έως Παρασκευή και κατά δύο ώρες το Σάββατο.

Επίσης αναφέρεται ότι εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται άμεσος κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, και για χρονικό διάστημα που δεν μπορεί να υπερβαίνει τους έξι μήνες με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων δύναται να προβλέπεται η υποχρέωση λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων ή κατηγοριών αυτών τις Κυριακές, είτε για όλη την Επικράτεια είτε για μέρος αυτής. Επιπλέον για το ίδιο χρονικό διάστημα, με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων είναι δυνατόν να υποχρεώνονται τα εμπορικά καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων ή κατηγορίες αυτών να πωλούν εφημερίδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v