Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Πράσινο φως» στην αύξηση ορίου ανέπαφων συναλλαγών στα €50

Στα 50 ευρώ οι ανέπαφες συναλλαγές χωρίς ΡΙΝ όπως έγραψε πρώτο το Euro2day.gr. Το αργότερο μέχρι τέλος του μήνα θα προσαρμοστούν τα τερματικά. Επίκειται η ανακοίνωση των τραπεζών μέσω της ΕΕΤ. Το πρώτο βήμα έκανε η Viva Wallet.

«Πράσινο φως» στην αύξηση ορίου ανέπαφων συναλλαγών στα €50

Στα 50 ευρώ αυξάνεται το όριο για τις ανέπαφες συναλλαγές χωρίς ΡΙΝ, με εφαρμογή το αργότερο στο τέλος του μήνα, όπως είχε γράψει το Euro2day.gr.

Σήμερα, οι τράπεζες της χώρας ήρθαν σε συμφωνία μεταξύ τους για την αύξηση του country limit στα 50 ευρώ, από 25 ευρώ που ίσχυε σήμερα και η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται εντός των ημερών. Οι διαπραγματεύσεις γίνονταν μεταξύ τραπεζών, της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών και των εκδοτών των καρτών Visa και Mastercard.

Όπως τόνισαν στο Euro2ay.gr ανώτατοι τραπεζικοί παράγοντες, την προσεχή Παρασκευή (24 Μαρτίου) ή το αργότερο Δευτέρα 30 Μαρτίου, η χρήση contactless χωρίς ΡΙΝ για έως 50 ευρώ ανά συναλλαγή, θα είναι γεγονός.

Η μικρή καθυστέρηση, που δεν θα εκταθεί πέραν της εβδομάδος, οφείλεται στο αναγκαίο διάστημα που απαιτείται για να ολοκληρωθούν οι αλλαγές και οι μηχανογραφικές προσαρμογές σε όλα τα τερματικά της χώρας, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν με το νέο αυξημένο όριο. Θεωρητικά όμως, η αύξηση ισχύει από σήμερα.

Με αφορμή το σκηνικό αυτό και εν αναμονή των επίσημων θέσεων, η Viva Walet πρόλαβε την αγορά και έβγαλε τη δική της ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία το όριο των 50 ευρώ ισχύει στα τερματικά Viva από σήμερα καθώς όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, έχει ήδη προβεί στις αναγκαίες προσαρμογές. Επίσης, δημοσιοποιεί ένα link για να μπορέσουν οι έμποροι και επιχειρηματίες κάτοχοι τερματικών της να δουν τι πρέπει να κάνουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v