«Σφίγγα» ο Χρ. Σταϊκούρας για τους μισθούς στο Δημόσιο

«Με τα σημερινά δεδομένα, δεν έχουμε κάτι να ανακοινώσουμε», η απάντηση σε ερώτηση αν θα υπάρχει ενδεχόμενο μείωσης μισθών στο Δημόσιο. Επιταγές κατάρτισης 600 ευρώ θα μοιραστούν σε ελεύθερους επαγγελματίες.

«Σφίγγα» ο Χρ. Σταϊκούρας για τους μισθούς στο Δημόσιο

Επιταγές κατάρτισης με επίδομα €600 για γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς και άλλους ελεύθερους επαγγελματίες, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο Θέμα FM.

Το συνολικό ύψος του προγράμματος ανέρχεται σε 180 εκατ. ευρώ, ενώ εντός της ημέρας αναμένονται νέες ανακοινώσεις για διεύρυνση της λίστας ΚΑΔ των δικαιούχων ενισχύσεων, ώστε εκτός από τον κύριο κωδικό δραστηριότητας, η περίμετρος να καταλαμβάνει και δευτερεύοντες κωδικούς.

Σε ερώτηση αναφορικά με το ενδεχόμενο μείωσης μισθού στον Δημόσιο Τομέα, η απάντηση του υπουργού μόνο καθησυχαστική, σε βάθος χρόνου, δεν μπορεί να θεωρηθεί: «Με τα σημερινά δεδομένα, δεν έχουμε κάτι να ανακοινώσουμε», απάντησε σε σχετική ερώτηση. Αρμόδιες πηγές διαβεβαιώνουν ότι στην παρούσα φάση δεν γίνεται και δεν έχει γίνει καμία τέτοια συζήτηση. Τα πάντα όμως θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη της πανδημίας. Αν για παράδειγμα η κατάσταση αυτή κρατήσει για πολλούς μήνες, προφανώς το θέμα θα εξεταστεί.

Ποιο συγκεκριμένα κύκλοι του ΥΠΟΙΚ σχολίαζαν: «Για το θέμα των μισθών στο Δημόσιο, επαναλαμβάνουμε την πρωινή απάντηση του Υπουργού Οικονομικών στη συνέντευξή του στον ΘΕΜΑ FM. Δεν έχει γίνει καμία συζήτηση γι' αυτό το θέμα μέχρι σήμερα. Δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα, λαμβάνοντας υπόψη ότι ευελπιστούμε σε σύντομο χρονικό διάστημα να επανέλθει η κανονικότητα».

Ο υπουργός Οικονομικών, είπε επίσης ότι σε αυτή τη φάση, η γραμμή της κυβέρνησης έχει αλλάξει από την κατεύθυνση της μείωσης φόρων σε πολιτικές αύξησης των δαπανών. «Η στρατηγική μας όμως δεν αλλάζει, γιατί πρέπει να στηρίξουμε επιχειρήσεις και νοικοκυριά».

Αναφορικά με τη χρηματοδότηση των έκτακτων πολιτικών, ο Χρήστος Σταϊκούρας είπε ότι θα χρησιμοποιηθούν όλα τα κατάλληλα μέσα την κατάλληλη στιγμή, σε συνάρτηση με τις αποφάσεις στην Ευρώπη αλλά και το κόστος δανεισμού του ελληνικού δημοσίου. «Αν δεν είχαμε υγειονομική κρίση, θα μιλούσαμε τώρα για έξοδο στις αγορές. Δεν θα βγούμε όσο το κόστος είναι απαγορευτικό, ούτε θα είμαστε οι επισπεύδοντες. Εχουν, όμως, ήδη βγει άλλοι».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v