Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΑΕΕ: Τα περισσότερα ασφαλιστήρια καλύπτουν για κορωνοϊό

Τα περισσότερα συμβόλαια Ζωής & Υγείας δεν εξαιρούσαν, ούτως ή άλλως την κάλυψη του κινδύνου της πανδημίας, ενώ σε αρκετά από τα συμβόλαια που την προέβλεπαν, στην κρίσιμη αυτή περίοδο, η εξαίρεση της πανδημίας έχει αρθεί ή ανασταλεί, τονίζει η ΕΑΕΕ.

ΕΑΕΕ: Τα περισσότερα ασφαλιστήρια καλύπτουν για κορωνοϊό

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), ως ο θεσμικός φορέας εκπροσώπησης των ασφαλιστικών εταιριών στην Ελλάδα, από την πρώτη στιγμή παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις που αφορούν στην εξάπλωση του COVID-19 και στη χώρα μας και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τα μέλη της, αλλά και με άλλους ευρωπαϊκούς ασφαλιστικούς φορείς και οργανώσεις. Αποστολή της ασφαλιστικής αγοράς είναι να στέκεται ανά πάσα στιγμή δίπλα στην Πολιτεία και στους ασφαλισμένους της παρέχοντας έγκυρη και αξιόπιστη πληροφόρηση.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΑΕΕ επιβεβαιώνει ότι η ασφαλιστική αγορά είναι σε πλήρη ετοιμότητα και λειτουργία προκειμένου να εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους και συμβάλλει με τις δικές της δυνάμεις και στο μέτρο που της αναλογεί, στην όλη προσπάθεια και σύμφωνα με τα όσα ορίζονται από τη νομοθεσία και την Ελληνική Πολιτεία.

Διευκρινίζεται ότι στην παρούσα φάση, σύμφωνα με την επιλογή της Ελληνικής Πολιτείας, η οργάνωση για τη διαχείριση και τον περιορισμό της διασποράς του COVID-19 περιλαμβάνει τη συμμετοχή μόνον των δημόσιων φορέων υγείας και περίθαλψης.

Σχετικά με την κάλυψη του κορωνοϊού από τα ασφαλιστήρια Ζωής & Υγείας, η ΕΑΕΕ ενημερώνει ότι η πλειονότητα των ασφαλιστηρίων συμβολαίων αυτών καλύπτει τους ασφαλισμένους τόσο στο πλαίσιο των ασφαλίσεων Ζωής (Απώλεια Ζωής, Ανικανότητα), όσο και Υγείας για τον κίνδυνο του ιού COVID-19, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί και επίσημα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ως πανδημία.

Είναι σημαντικό δε να διευκρινιστεί ότι τα περισσότερα συμβόλαια Ζωής & Υγείας δεν εξαιρούσαν, ούτως ή άλλως την κάλυψη του κινδύνου της πανδημίας, ενώ σε αρκετά από τα συμβόλαια που την προέβλεπαν, στην κρίσιμη αυτή περίοδο, η εξαίρεση της πανδημίας έχει αρθεί ή ανασταλεί.

Σε κάθε περίπτωση, η ΕΑΕΕ προτρέπει τους ασφαλισμένους να επικοινωνούν με την ασφαλιστική τους εταιρία ή τον ασφαλιστικό τους διαμεσολαβητή για πληροφορίες σχετικά με τα ασφαλιστήρια συμβόλαια Ζωής και Υγείας, όπως άλλωστε και για τα συμβόλαια οποιουδήποτε κλάδου ασφάλισης, προκειμένου να λαμβάνουν συγκεκριμένη και εξατομικευμένη πληροφόρηση για τους όρους και τις προβλεπόμενες από αυτά καλύψεις.

Ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης είναι παρών σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που διανύει η χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό η ΕΑΕΕ προσέφερε 150.000 ευρώ για την κάλυψη των αναγκών του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Πέραν της συλλογικής αυτής κίνησης εταιρίες – μέλη της ΕΑΕΕ αναλαμβάνουν ανάλογες πρωτοβουλίες κοινωνικής ευθύνης.

Τέλος, οι ασφαλιστικές εταιρίες έχοντας εκπονήσει ειδικά επιχειρησιακά σχέδια παραμένουν σε ετοιμότητα για να καλύψουν τις ανάγκες των ασφαλισμένων τους. Είναι ενεργές και λειτουργούν πλήρως, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για να είναι δίπλα τους.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v