Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταϊκούρας: Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν οι πολιτικές για την ανεργία

Αύριο ή μεθαύριο ανοίγει η πλατφόρμα για την «επιστρεπτέα προκαταβολή» στις επιχειρήσεις, ενώ ταυτόχρονα θα «τρέχουν» εγγυοδοτικά προγράμματα με την Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Σταϊκούρας: Την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν οι πολιτικές για την ανεργία

Τη λήψη στοχευμένων δράσεων για τους κλάδους της ενέργειας, του τουρισμού, της ακτοπλοΐας και της ναυτιλίας, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Παράλληλα, ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν, με επισπεύδοντα το υπουργείο Εργασίας, οι πολιτικές για την ανεργία, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται η κοινωφελής εργασία και η επέκταση των επιδομάτων ανεργίας.

Μιλώντας στο Kontra Channel, ο υπουργός δήλωσε επίσης ότι αύριο ή μεθαύριο ανοίγει η πλατφόρμα για την «επιστρεπτέα προκαταβολή» στις επιχειρήσεις, ενώ ταυτόχρονα θα «τρέχουν» εγγυοδοτικά προγράμματα με την Αναπτυξιακή Τράπεζα. Ο προϋπολογισμός δε, του υπουργείου Πολιτισμού, θα ενισχυθεί με επιπλέον 10 εκατ. ευρώ.

Ερωτηθείς για τη χρήση του «μαξιλαριού», ανέφερε πως «το θέμα είναι να υπάρχουν οι αναγκαίοι πόροι όταν η χώρα βγει από την κρίση. Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η χρήση θα γίνει την κατάλληλη στιγμή και στην κατάλληλη ποσότητα, για να ρίξουμε όλα τα όπλα στη μάχη». Πρόσθεσε δε, ότι απ' τα έως τώρα στοιχεία, «η πορεία των εσόδων τον Μάρτιο φαίνεται ότι δεν ήταν απογοητευτική», καθώς αρκετοί πολίτες εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους.

Τέλος, ο Χρ. Σταϊκούρας εκτίμησε ότι για την ενίσχυση της ρευστότητας στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση της κρίσης, θα υπάρξει ένας συνδυασμός των προτάσεων που έχουν κατατεθεί (ευρωομόλογο, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ESM, κοινό Ευρωπαϊκό Ταμείο). 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v