Πότε θα πληρωθεί το επίδομα των 800 ευρώ

H πρώτη κατηγορία των εργαζομένων των επιχειρήσεων που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους με διοικητική εντολή θα πληρωθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση των ΑΦΜ και μέχρι τέλους Απριλίου θα μπουν και των άλλων, υποστήριξε ο υπουργός.

Πότε θα πληρωθεί το επίδομα των 800 ευρώ

Απαντήσεις για το πότε θα πληρωθούν οι δικαιούχοι τα ειδικά επιδόματα των 800 ευρώ για τις επιχειρήσεις που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους και τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την υγειονομική κρίση, αλλά και για τα 600 ευρώ των επιστημόνων έδωσε στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Βρούτσης

H πρώτη κατηγορία των εργαζομένων των επιχειρήσεων που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους με διοικητική εντολή θα πληρωθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση των ΑΦΜ και μέχρι τέλους Απριλίου θα μπουν και των άλλων. «Μια επιχείρηση  μπορεί να έχει κάνει αίτηση μέχρι τις 20/4, που είναι η προθεσμία για τις πληγείσες επιχειρήσεις, οπότε ο εργαζόμενός τους μπορεί να τα πάρει και μετά τον Μάιο τα συγκεκριμένα χρήματα από τη δεύτερη κατηγορία επιχειρήσεων. Από τις πρώτες, θα τα πάρουν όλοι μέσα στον Απρίλιο, διευκρίνισε ο υπουργός. 

«Ο οικονομικός προγραμματισμός της κυβέρνησης γίνεται με σχέδιο και ευθύνη, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το βάθος και την ένταση της κρίσης, που κάνεις δεν ξέρει ποια θα είναι... Σήμερα θα μπουν οι ΚΑΔ όλων των πληγεισών επιχειρήσεων δια μέσου τζίρου. Το 86% των επιχειρήσεων που αντιστοιχούν σε ΚΑΔ μπαίνουν κάτω από την ομπρέλα της προστασίας των οικονομικών ευεργετημάτων του κράτους. Ταυτόχρονα, η περίμετρος η χρονική θα διευρυνθεί και για τον Μάιο καθώς θα επεκταθεί η χρονική διάρκεια της κρίσης. Είμαστε έτοιμοι για Μάρτιο, Απρίλιο αλλά και για Μάιο», τόνισε ο Γιάννης Βρούτσης. «Εκτιμούμε ότι θα βγούμε από την κρίση, αλλά πρέπει να προσέχουμε, να μένουμε σπίτι, όσο πιο καλά συμπεριφερθούμε τόσο πιο σύντομα θα βγούμε από την κρίση», επισήμανε. 

Για τα 600 ευρώ των 180.390 επιστημόνων, ο υπουργός διευκρίνισε ότι όλοι θα τα πάρουν, πρώτον, μέσα στον Απρίλιο, δεύτερον, διαμέσου μιας επιστημονικής διαδικασίας τηλεκατάρτισης θα πάρουν και πιστοποιητικό σε υψηλής στάθμης αντικείμενα. «Τα λεφτά θα είναι καθαρά, αφορολόγητα, μη συμψηφιστέα, μη κατασχετέα, σε λίγες ώρες θα αναρτηθεί η πρόσκληση και κατόπιν της πρόσκλησης και την άλλη Πέμπτη μπορούν πλέον όλοι οι επιστήμονες (γιατροί, δικηγόροι, ασκούμενοι δικηγόροι, μηχανικοί,  γιατροί, οδοντίατροι, οικονομολόγοι, λογιστές) να υποβάλουν αίτηση», σημείωσε. 

Οι δικαιούχοι μπορούν, εξήγησε ο κ. Βρούτσης, να υποβάλουν αίτηση από την άλλη Πέμπτη, και η πρώτη πληρωμή, τα πρώτα 400 ευρώ, θα γίνει τη Μεγάλη Πέμπτη σε όλους ανεξαιρέτως τους δικαιούχους που έχουν ενεργοποιήσει το voucher. Μέχρι τέλος Απριλίου θα καταβληθούν και τα υπόλοιπα 200 ευρώ. Μετά το πρόγραμμα για τους επιστήμονες ύψους 600 ευρώ από κοινοτικούς πόρους θα υπάρξει νέα παρέμβαση για τη συγκεκριμένη ομάδα, με 800 ευρώ, από τον Μάιο και μετά. 

«Τo Δώρο του Πάσχα θα καταβληθεί κανονικότατα σε όλους τους εργαζομένους από τις επιχειρήσεις που δεν έχουν πληγεί (άνευ ΚΑΔ). Σε όλες τις άλλες επιχειρήσεις μεταφέρουμε την καταβολή του μέχρι 30/6/20. Εξαγγείλαμε με τον κ. Σταϊκούρα ότι το συμπληρωματικό τμήμα του Δώρου που θα απολεσθεί από τους εργαζόμενους ως μη δεδουλευμένο για τμήμα Μαρτίου και Απρίλιο, θα καταβληθεί από τον προϋπολογισμό», σημείωσε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v