Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταϊκούρας: Επεκτείνεται το μέτρο της έκπτωσης στην πληρωμή ενοικίου

Ρυθμίσεις οφειλών σε περισσότερες δόσεις και διευκόλυνση στην αποπληρωμή των φόρων εξετάζει το ΥΠΟΙΚ. Με διάταξη νόμου θα αυξηθούν οι εταιρείες και οι εργαζόμενοι που δικαιούνται να πληρώνουν το 60% του ενοικίου.

Σταϊκούρας: Επεκτείνεται το μέτρο της έκπτωσης στην πληρωμή ενοικίου

Διεύρυνση της περιμέτρου κάλυψης επιχειρήσεων και εργαζομένων οι οποίοι δικαιούνται μείωση του ενοικίου κατά 40% λόγω της πανδημίας, αλλά και νέα σχήματα ρυθμίσεων για την αποπληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων και ασφαλιστικών εισφορών μετά την περίοδο της αναστολής, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός δήλωσε στον Ant1 πως επίκειται διάταξη νόμου με την οποία θα διευρύνεται το πεδίο εφαρμογής της έκπτωσης στα ενοίκια κατά 40% και για επιχειρήσεις οι οποίες δεν έκλεισαν, αλλά και στους εργαζόμενους αυτών.

Σε ερώτηση αναφορικά με το ενδεχόμενο νέας ρύθμισης οφειλών σε πολλές δόσεις, μετά το πέρας της περιόδου αναστολής φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, ο Χρήστος Σταϊκούρας επί της ουσίας προανήγγειλε σχετικές διατάξεις, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διευκολύνσεων και στην αποπληρωμή των φόρων εισοδήματος.

Παράλληλα ο κ. Σταϊκούρας «έδειξε» παράταση του πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας μετά την 1η Μαΐου, χωρίς να προσδιορίζει τη χρονική της διάρκεια. Όπως είπε, το θέμα θα τεθεί «στον κατάλληλο χρόνο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v