Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σκυλακάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για την 1η κατοικία

«Δεν είναι δυνατόν, την περίοδο της κρίσης του κορωνοϊού, να επιτρέπονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας», τόνισε ο Θ. Σκυλακάκης και προανήγγειλε σχετική ρύθμιση. Σκέψεις στην κυβέρνηση για το θέμα του ΕΝΦΙΑ.

Σκυλακάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για την 1η κατοικία

Νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης αναφορικά με την παράταση του πλαισίου προστασίας της πρώτης κατοικίας προανήγγειλε μέσω του Mega ο υφυπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

«Η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στην απαραίτητη νομοθετική πρωτοβουλία», είπε, συμπληρώνοντας πως «δεν είναι δυνατόν, την περίοδο της κρίσης του κορωνοϊού, να επιτρέπονται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας».

Όπως έγραψε το Euro2day.gr, οι θεσμοί δεν δέχθηκαν στη διάρκεια μακράς χθεσινής τηλεδιάσκεψης το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για παράταση του ισχύοντος πλαισίου έως το τέλος του έτους.

Ο υφυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μείωση στον ΕΝΦΙΑ, αίτημα το οποίο έχει θέσει στο τραπέζι η ΠΟΜΙΔΑ, μετά και τη διεύρυνση της περιμέτρου κάλυψης των δικαιούχων έκπτωσης 40% στα ενοίκια από τον Απρίλιο.

Ο Θ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει προβλέψει για το θέμα, ωστόσο είναι ακόμα νωρίς για τη λήψη αποφάσεων. «Η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ ξεκινά τον Σεπτέμβριο. Όταν θα είναι έτοιμη η νομοθετική ρύθμιση, η κυβέρνηση θα την ανακοινώσει». Η ΠΟΜΙΔΑ ζητά μείωση ΕΝΦΙΑ 25% για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v