Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πάγος από την κυβέρνηση σε οριζόντια μείωση ΕΝΦΙΑ

Στήριξη των ιδιοκτητών που πλήττονται από τη μείωση των ενοικίων κατά 40% υποσχέθηκε ο Θ. Σκυλακάκης. Αρνητική η κυβέρνηση σε παράταση του μέτρου, που έχει στόχο να βοηθήσει τους ενοικιαστές.

Πάγος από την κυβέρνηση σε οριζόντια μείωση ΕΝΦΙΑ

Μέτρα ελάφρυνσης ανάλογα του πλήγματος που έχουν δεχθεί οι ιδιοκτήτες ακινήτων εξαιτίας της μείωσης των ενοικίων κατά 40%, προανήγγειλε ο υφυπουργός δημοσιονομικής πολιτικής Θεόδωρος Σκυλακάκης στο πλαίσιο διαδικτυακής συζήτησης με θέμα τις πολλαπλές επιπτώσεις της πανδημίας στην αγορά ακινήτων, που διοργάνωσε η Prodexpo.

Ο υφυπουργός είπε πως θα υπάρξει πρωτοβουλία αλλά «η ανακούφιση δεν θα είναι οριζόντια και θα αφορά αυτούς που πλήττονται κατ’ αναλογία του μεγέθους του πλήγματος», απορρίπτοντας έτσι εμμέσως πλην σαφώς την πρόταση της ΠΟΜΙΔΑ για μείωση 25% του ΕΝΦΙΑ για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων. Παράλληλα απάντησε αρνητικά στην ερώτηση για πιθανή παράταση των εκπτώσεων 40% στα ενοίκια επαγγελματικών ακινήτων και πρώτης κατοικίας, μέτρο το οποίο όπως ανακοινώθηκε νωρίτερα επεκτείνεται και στα φοιτητικά ενοίκια.

Την προαναγγελία στήριξης των ιδιοκτητών χαιρέτισε ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ Στράτος Παραδιάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v