Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέτσας: Χωρίς περιορισμό στους πελάτες τα εμπορικά καταστήματα

Τα καταστήματα λιανεμπορίου θα ανοίξουν από τις 4 με 5 Μαΐου. Πότε αναμένεται να σταματήσουμε να στέλνουμε μηνύματα στο 13033.

Πέτσας: Χωρίς περιορισμό στους πελάτες τα εμπορικά καταστήματα

Αύριο ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει το σχέδιο σταδιακής μετάβασης στην κανονικότητα που εκτείνεται από τις αρχές Μαΐου μέχρι το τέλος Ιουνίου, δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι 4 με 5 Μαΐου θα μπορούμε να μετακινούμαστε χωρίς τη χρήση sms ή την επίδειξη της σχετικής βεβαίωσης. Πρόσθεσε ωστόσο ότι μένει να διευκρινιστεί αν θα είναι ταυτόχρονη η άρση των περιορισμών για να μετακινηθεί κάποιος εκτός νομού, αν μπορεί δηλαδή κάποιος να μεταβεί σε νησί ή στο χωριό του.

Για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι οι περιορισμοί και οι απαγορεύσεις στις μετακινήσεις ισχύουν μέχρι τις 4 Μαΐου όπως και η απαγόρευση συνάθροισης περισσότερων των 10 ατόμων.

Όπως πρόσθεσε, αυτή η παράμετρος θα ισχύει και για ένα χρονικό διάστημα μετά τις 4 Μαΐου.

Για τα σχολεία τόνισε ότι σκοπός είναι να ανοίξουν οι σχολικές βαθμίδες σταδιακά και θα αξιολογείται η πορεία του ανοίγματος της κάθε βαθμίδας.

Σε ό,τι αφορά τα καταστήματα λιανεμπορίου, διευκρίνισε ότι θα ανοίξουν από τις 4 με 5 Μαΐου, χωρίς τον περιορισμό που υπάρχει για παράδειγμα στα σούπερ μάρκετ, με βάση τα τετραγωνικά μέτρα. Αργότερα, από την κυβέρνηση διευκρινίστηκε ότι αυτό αφορά στα τετραγωνικά του κάθε καταστήματος καθώς θα υπάρχουν περιορισμοί στην είσοδο πελατών. Τα πολυκαταστήματα θα ανοίξουν σε μεταγενέστερο χρόνο.

Επεσήμανε, τέλος, ότι σε δεύτερη φάση θα μεταβούμε και σε άνοιγμα των εκκλησιών ενώ υπάρχει πρόγραμμα από τη γ.γ. αθλητισμού για όλες τις αθλητικές δραστηριότητες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v