Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θεοχάρης: Ενιαία στρατηγική από ΕΕ, όχι σε διακρατικές συμφωνίες

Τι ζήτησε ο υπουργός Τουρισμού σε τηλεδιάσκεψη των αρμόδιων υπουργών της Ε.Ε. Ενιαία πρωτόκολλα στις μεταφορές τα ξενοδοχεία και τους χώρους εστίασης. Τα εργαλεία για βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη στήριξη των επιχειρήσεων.

Θεοχάρης: Ενιαία στρατηγική από ΕΕ, όχι σε διακρατικές συμφωνίες

Τις θέσεις της Ελλάδας για την επανεκκίνηση του τουρισμού στην Ευρώπη παρουσίασε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης των υπουργών Τουρισμού της Ε.Ε.

Ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού εστίασε στην ανάγκη ενιαίων κανόνων για την επανεκκίνηση των εναέριων, θαλάσσιων και οδικών μεταφορών ώστε να εξασφαλιστεί η ασφαλής και απρόσκοπτη μετακίνηση των ταξιδιωτών της Ε.Ε.

Στην τοποθέτησή του ο Χάρης Θεοχάρης ζήτησε ενιαία ευρωπαϊκή στρατηγική αντί διακρατικών συμφωνιών για την αναθέρμανση της ζήτησης και την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας.

Ο υπουργός Τουρισμού υποστήριξε την ανάγκη να εφαρμοστούν κοινά πρωτόκολλα στα αεροδρόμια, τα ξενοδοχεία, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τους χώρους εστίασης και όλες τις δραστηριότητες που συνδέονται με τον τουρισμό.

Σε ότι αφορά τη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων ο Χ. Θεοχάρης ζήτησε τη συγκρότηση ειδικού Ταμείου Ανάκαμψης για τον τουρισμό καθώς και ευέλικτα χρηματοδοτικά εργαλεία για την αν βραχυπρόθεσμη αντιμετώπιση της κρίσης. Ως τέτοια ανέφερε τα voucher για αεροπορικές αποζημιώσεις καθώς και εργαλεία για την ενίσχυση της ζήτησης και της εργασίας.

Για την αντιμετώπιση της κρίσης σε μακροπρόθεσμη βάση έκανε έκκληση για νέο ΕΣΠΑ επικεντρωμένο στον τουρισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v