Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξαρση ανασφάλιστων οχημάτων στην Ελλάδα λόγω πανδημίας!

Κατά 127 χιλιάδες λιγότερα είναι τα ασφαλισμένα οχήματα σε σχέση με την αρχή της φετινής χρονιάς. Θα «σηκώσουν» το θέμα οι εταιρείες, μετά την αποκλιμάκωση των μέτρων.

Εξαρση ανασφάλιστων οχημάτων στην Ελλάδα λόγω πανδημίας!

Με βάση τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, ο αριθμός των ασφαλισμένων οχημάτων από 6.261.993 στις 31/12/2019 υποχώρησε στα 6.239.540 στις 29/2/2020 και στα 6.134.812 στις 21 Απριλίου.

Με άλλα λόγια, τα ασφαλισμένα οχήματα περιορίστηκαν κατά 127 χιλιάδες μέσα σε μόλις 3,5 μήνες.

Προφανώς, ένα τμήμα της μείωσης οφείλεται στην πανδημία και την πεποίθηση ότι δεν κινδυνεύουν με πρόστιμο όσοι οδηγοί δεν κυκλοφορούν τις μηχανές και τα αυτοκίνητά τους λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Ωστόσο, όλοι αντιλαμβάνονται ότι το «κακό» είχε ξεκινήσει από πέρυσι, καθώς οι κατά τακτά διαστήματα φημολογούμενες ηλεκτρονικές διασταυρώσεις της ΑΑΔΕ (αυτές που… είναι υποχρεωτικές εκ του νόμου κάθε τουλάχιστον έξι μήνες) έμειναν τελικά στα λόγια.

Ήδη, κύκλοι της ασφαλιστικής αγοράς ετοιμάζονται να «σηκώσουν» και πάλι το θέμα, μόλις ομαλοποιηθεί η κατάσταση από την τρέχουσα πανδημία.

«Με την αποκλιμάκωση των μέτρων πρέπει να λυθεί το θέμα των ανασφάλιστων οχημάτων. Η όποια μείωση της συχνότητας των ατυχημάτων δεν καλύπτει τις απώλειες. Χρειάζεται σύνεση και προσοχή στις ενέργειες και τις τιμολογήσεις», σημειώνει το μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος κ. Δημήτρης Ζορμπάς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v