Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μειωμένη κατά 1,6% η παραγωγή ασφαλίστρων στο τρίμηνο

Οι ασφαλίσεις Ζωής καταγράφουν πτώση 5,3% στο α' τρίμηνο του έτους, στα 454 εκατ. ευρώ. Πώς κινήθηκαν οι ασφαλίσεις κατά ζημιών. Η έρευνα της Ενωσης Ασφαλιστικών εταιρειών Ελλάδος μεταξύ των ασφαλιστικών επιχειρήσεων-μελών της.

Μειωμένη κατά 1,6% η παραγωγή ασφαλίστρων στο τρίμηνο

Στα 988,5 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων στην ελληνική αγορά, στο πρώτο τρίμηνο του 2020, καταγράφοντας πτώση 1,6% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με την έρευνα της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

Οι ασφαλίσεις Ζωής καταγράφουν πτώση 5,3% στο α' τρίμηνο του έτους, στα 454 εκατ. ευρώ. Οι ασφαλίσεις κατά ζημιών εμφάνισαν άνοδο 1,9%, στα 534,5 εκατ. ευρώ.

Η Ενωση Ασφαλιστικών εταιρειών Ελλάδος διεξάγει έρευνα σχετικά με την παραγωγή ασφαλίστρων ανά μήνα μεταξύ των ασφαλιστικών επιχειρήσεων-μελών της.

Συνολικά ανταποκρίθηκαν 51 ασφαλιστικές επιχειρήσεις οι οποίες συγκέντρωσαν το 94,9% της παραγωγής ασφαλίστρων στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών και το 99,9% των ασφαλίσεων Ζωής, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία του προηγουμένου έτους.

Από τις ανωτέρω επιχειρήσεις, οι 43 δραστηριοποιήθηκαν στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών και 19 στις ασφαλίσεις Ζωής.

** Δείτε το σχετικό έγγραφο με γραφήματα και πίνακες για την παραγωγή ασφαλίστρων Ιανουαρίου - Μαρτίου 2020, στη στήλη "Συνοδευτικό Υλικό"

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v