Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουλή: Κόντρες για το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος

Αποσύρεται το άρθρο 99 που σχετίζεται με τον αριθμό των κλινών σε ξενοδοχεία. Με ένσταση αντισυνταγματικότητας από τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε η συζήτηση.

Βουλή: Κόντρες για το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος

Στην απόσυρση του άρθρου 99 του νομοσχεδίου -που προέβλεπε την άρση περιορισμών στον αριθμό των κλινών σε ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας- προχωρά το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, επισημαίνοντας πως η διάταξη θα επανέλθει σε δεύτερο χρόνο, σε χωροταξικό-πολεοδομικό νομοσχέδιο. Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός επεσήμανε πως «δεν ερχόμαστε με δογματικές πρακτικές» και αναφέρθηκε εκτενώς στη διαβούλευση που προηγήθηκε της κατάθεσης του νομοσχεδίου.

Νωρίτερα είχε επικρατήσει ένταση στην Ολομέλεια, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταθέτει ένσταση αντισυνταγματικότητας. Ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της αξιωματικής αντιπολίτευσης Σωκράτης Φάμελλος επεσήμανε πως «παραβιάζετε το άρθρο 72 του Συντάγματος όσον αφορά στη συζήτηση στην Ολομέλεια με πλήρη σύνθεση, με όλα τα δικαιώματα των βουλευτών, για ένα ζήτημα το οποίο αφορά ατομικό, κοινωνικό και πολιτικό δικαίωμα όπως είναι το περιβάλλον». Προσέθεσε πως «ζητήματα δικαιωμάτων συζητούνται εν συνόλω στην Ολομέλεια και όχι με περιορισμένη σύνθεση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v