Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οριακή αύξηση στη βιομηχανική παραγωγή το Μάρτιο

Αυξημένη 0,6% η παραγωγή των ελληνικών βιομηχανιών σε ετήσια βάση. Ωστόσο ο μέσος Γενικός Δείκτης στο τρίμηνο εμφανίζει μείωση 1,2% σε ετήσια βάση.

Οριακή αύξηση στη βιομηχανική παραγωγή το Μάρτιο

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή ανακοινώνει τον Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής, με έτος βάσης 2015=100,0 και μήνα αναφοράς τον Μάρτιο 2020, η εξέλιξη του οποίου, σύμφωνα με προσωρινά και διορθωμένα ως προς το πλήθος των εργάσιμων ημερών στοιχεία, έχει ως εξής:

Ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Μαρτίου 2020, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2019, παρουσίασε αύξηση 0,6% έναντι μείωσης 0,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2019 με το 2018.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου – Μαρτίου 2020, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου – Μαρτίου 2019, παρουσίασε μείωση 1,2%.

Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Μαρτίου 2020, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2020, παρουσίασε αύξηση 1,8%. 

Σύγκριση Μαρτίου 2020 με Μάρτιο 2019  

Η αύξηση του διορθωμένου ως προς το πλήθος των εργάσιμων ημερών Γενικού Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής κατά 0,6% τον μήνα Μάρτιο 2020, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαρτίου 2019, προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

1. Από την αύξηση:

Κατά 2,0% του Δείκτη Μεταποίησης. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις των δεικτών των  διψήφιων κλάδων: παραγωγής προϊόντων καπνού, χαρτοποιίας και κατασκευής χάρτινων προϊόντων, παραγωγής  βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και φαρμακευτικών σκευασμάτων, κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών,  ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων, κατασκευής μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων.

• Κατά 0,7% του Δείκτη Παροχής Νερού.

2. Από τη μείωση:

• Κατά 4,3% του Δείκτη Ορυχείων – Λατομείων. Στη μείωση αυτή συνέβαλαν οι μειώσεις των δεικτών των  διψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη, άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου, υποστηρικτικών δραστηριοτήτων εξόρυξης, λοιπών ορυχείων και λατομείων.

• Κατά 5,1% του Δείκτη Παροχής Ηλεκτρικού Ρεύματος. 

Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία εδώ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v