Σπεύδουν να καλυφθούν οι ανασφάλιστοι οδηγοί

Ανοδική τάση στην ασφάλιση των οχημάτων καθώς σπεύδουν όσοι είχαν αφήσει ανασφάλιστα τα οχήματά τους εν μέσω lockdown. Τι δείχνουν τα στοιχεία, γιατί διαμαρτύρονται οι ασφαλιστικές.

Σπεύδουν να καλυφθούν οι ανασφάλιστοι οδηγοί

Συνεχίζεται μέσα στο Μάιο η μείωση του αριθμού των ανασφάλιστων οχημάτων, ο οποίος είχε διευρυνθεί κατά την περίοδο των περιοριστικών μέτρων που είχαν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ειδικότερα, δεν ήταν λίγοι οι οδηγοί που επέλεξαν να ρισκάρουν, αφήνοντας ανασφάλιστα τα οχήματά τους, σε μια περίοδο που δεν τα κυκλοφορούσαν στους δρόμους λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, από τότε που έγινε γνωστή η απόφαση για άρση των μέτρων, ολοένα και περισσότεροι οδηγοί σπεύδουν να καλυφθούν -συμμορφούμενοι με τον νόμο- στους ασφαλιστές τους.

Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία των ασφαλισμένων οχημάτων στην Ελλάδα, που παραθέτει ο κ. Δημήτρης Ζορμπάς, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).

Έτσι, ο αριθμός των ασφαλισμένων οχημάτων έκλεισε το 2019 στα 6.261.993, υποχώρησε σταδιακά έως και τα 6.134.812 στις 21 Απριλίου του 2020, για να ακολουθήσει στη συνέχεια ανοδική τάση: 6.149.476 στις 30 Απριλίου, 6.170.863 στις 12 Μαΐου και 6.186.551 στις 19 Μαΐου.

Γενικότερα, έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των ασφαλιστικών εταιρειών προς την κυβέρνηση, την οποία και καλούν να λάβει τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εκλείψει το πρόβλημα των ανασφάλιστων οχημάτων, που ταλαιπωρεί εδώ και δεκαετίας τη χώρα.

Σε κάθε περίπτωση, από την αρχή του έτους έως και την 19η Μαΐου, ο αριθμός των ασφαλισμένων οχημάτων υποχώρησε κατά 75.422.

 

Στέφανος Kοτζαμάνης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v