Η λίστα με τις 29 χώρες που ανοίγουν για τον τουρισμό

Επιτρέπονται οι πτήσεις προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από τις 15 Ιουνίου, για τα κράτη που θεωρούνται «χαμηλού ρίσκου» με βάση το επιδημιολογικό προφίλ. Ποιες από τις μεγάλες αγορές του ελληνικού τουρισμού περιλαμβάνει.

Η λίστα με τις 29 χώρες που ανοίγουν για τον τουρισμό

Τη λίστα με τις χώρες που ανοίγουν για τον ελληνικό τουρισμό από τις 15 Ιουνίου ανακοίνωσε το υπ. Τουρισμού. Αρχή γίνεται με αεροπορικές πτήσεις προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οπως σημειώνει το υπ. Τουρισμού, η λίστα με τις 29 χώρες διαμορφώθηκε ύστερα από μελέτη του επιδημιολογικού προφίλ των χωρών προέλευσης των τουριστών και αφού ελήφθησαν υπόψη οι χθεσινές ανακοινώσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA), καθώς και η σχετική εισήγηση της Eπιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Στους επισκέπτες από τις χώρες αυτές θα πραγματοποιείται δειγματοληπτικός έλεγχος. Για όλες τις άλλες χώρες εξακολουθούν να ισχύουν οι υπάρχοντες κανόνες.

H λίστα, η οποία θα διευρυνθεί με αφετηρία την 1η Ιουλίου, θα ανακοινωθεί εγκαίρως. Σε κάθε περίπτωση, η επιδημιολογική παρακολούθηση και αξιολόγηση θα είναι συνεχής.

Αναλυτικά η λίστα των χωρών είναι η ακόλουθη:

Αλβανία, Αυστραλία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Κίνα, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λίβανος, Λιθουανία, Μάλτα, Μαυροβούνιο, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Νότια Κορέα, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία, Φινλανδία.

Οπως φαίνεται και από τα παραπάνω, από τις μεγάλες αγορές της Ελλάδας, η μόνη που θα κάνει ντεμπούτο είναι η Γερμανία. Αντίθετα, Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, αλλά και οι ΗΠΑ παραμένουν «εκτός», δεδομένου ότι ακόμα δεν έχει ελεγχθεί η πανδημία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v