Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέλος οι αιτήσεις για χρηματοδότηση μέσω του ΤΕΠΙΧ ΙΙ

Σταμάτησε η διαδικασία αποδοχής αιτημάτων καθώς η Αναπτυξιακή Τράπεζα δεν έχει ακόμα δει στους λογαριασμούς της τα 700 εκατ. ευρώ της επιπλέον χρηματοδότησης. Η επιστολή τη διοίκησης προς τα τραπεζικά ιδρύματα.

Τέλος οι αιτήσεις για χρηματοδότηση μέσω του ΤΕΠΙΧ ΙΙ

Η Αναπτυξιακή Τράπεζα δεν θα δεχτεί νέα αιτήματα για χρηματοδότηση μέσω του ΤΕΠΙΧ ΙΙ (προβλέπει επιδότηση επιτοκίου από το κράτος για μια διετία), όπως γνωστοποιεί η Αναπτυξιακή Τράπεζα στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με επιστολή που υπογράφει η Διευθύνουσα Σύμβουλος, Αθηνά Χατζηπέτρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr η διακοπή της υποδοχής νέων αιτήσεων από την Αναπτυξιακή Τράπεζα όσον αφορά το ΤΕΠΙΧ ΙΙ οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχουν ακόμη περάσει στους λογαριασμούς της τα υπόλοιπα 700 εκατ ευρώ, τα οποία αποτελούσαν το δεύτερο γύρο χρηματοδότησης μέσα από το πρόγραμμα.

Πηγές της Αναπτυξιακής αναφέρουν ότι η ρευστότητα του πρώτου γύρου χρηματοδότησης ύψους 1,3 δισ. ευρώ εξαντλήθηκε κανονικά εξου και η διακοπή της υποδοχής αιτήσεων μέχρι να ξανανοίξει το πρόγραμμα όταν περάσουν στα ταμεία της ΕΑΤ και τα υπόλοιπα 700 εκατ ευρώ. Οι πρόσθετοι πόροι προέρχονται από κονδύλια του ΕΣΠΑ και των Περιφερειών. Υπενθυμίζεται ότι το ΤΕΠΙΧ ΙΙ πάγωσε για ένα χρονικό διάστημα κάποιων εβδομάδων προκειμένου να εξασφαλισθούν λόγω της υψηλής ζήτησης περισσότεροι πόροι, οι οποίοι θα έφθαναν αθροιστικά τα 2 δισ. ευρώ.

...

Στην επιστολή αναφέρει:

«Με την παρούσα, σας καλούμε να μην υποβάλλετε -διαβιβάζετε- στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, περαιτέρω αιτήματα στο πλαίσιο του Προγράμματος ΤΕΠΙΧII. Προς το παρόν, από την πλευρά της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, έχουν καλυφθεί -στο σύνολό τους- οι διαθέσιμοι πόροι για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Τέλος, σας ενημερώνουμε άτι είναι σε φάση ολοκλήρωσης η μεταφορά των πόρων από τις διαχειριστικές αρχές προκειμένου για την ολοκλήρωση της έγκρισης των αιτημάτων σας».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v