Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τράπεζες: Ερχεται νέο «ψαλίδι» και εθελούσιες έξοδοι

Το στίγμα των προθέσεών τους για συρρίκνωση της φυσικής τους παρουσίας την επόμενη μέρα έχουν δώσει ήδη Eurobank και Πειραιώς. Ερχονται και νέα προγράμματα εθελουσίας εξόδου από τις τράπεζες.

Τράπεζες: Ερχεται νέο «ψαλίδι» και εθελούσιες έξοδοι

Σε περαιτέρω συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων τους στην Ελλάδα θα προχωρήσουν, την επόμενη διετία, οι εγχώριες τράπεζες, λόγω και της ταχύτερης ψηφιοποίησης εργασιών, που προκάλεσε η πανδημία (σ.σ. μέτρα κοινωνικής απόστασης).

Οι διοικήσεις Eurobank και Πειραιώς παρείχαν στίγμα σχετικής πρόθεσης, κατά τις πρόσφατες τηλεδιασκέψεις με τους αναλυτές. Η διοίκηση της Eurobank προανήγγειλε ότι θα κλείσει άλλα 50 καταστήματα. Θα γίνει, έτσι, η πρώτη εγχώρια τράπεζα, που θα μειώσει το εν Ελλάδι δίκτυο κάτω από τα 300 καταστήματα (σ.σ. αυτή τη στιγμή το δίκτυό της αριθμεί 327 καταστήματα).

Η Πειραιώς, με τη σειρά της, ενδέχεται να συμπεριλάβει στο νέο πλάνο μετασχηματισμού, που θα ανακοινωθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο, το κλείσιμο περισσότερων από 100 καταστημάτων. Σημειώνεται ότι η Πειραιώς διαθέτει το μεγαλύτερο εγχώριο δίκτυο, με 526 καταστήματα, απλωμένο σε όλη την επικράτεια, λόγω και της Αγροτικής.

Ενδεικτικό των περιθωρίων περαιτέρω συρρίκνωσης, που έχει η Πειραιώς, είναι ότι η Εθνική Τράπεζα, η οποία επίσης διατηρεί καταστήματα σε αρκετές κωμοπόλεις, διαθέτει 389 καταστήματα, έχοντας κλείσει κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς 72 σημεία.

Η περαιτέρω συρρίκνωση του αριθμού των καταστημάτων αναμένεται να οδηγήσει και σε νέα προγράμματα εθελουσίας. Σημειώνεται ότι οι εγχώριες τράπεζες μείωσαν πέρσι τα καταστήματά τους με υψηλότερο ρυθμό, σε σχέση με το μέσο όρο των ευρωπαικών τραπεζών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v