Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε επίπεδα προ πανδημίας τα ανασφάλιστα οχήματα

Ο αριθμός των ασφαλισμένων οχημάτων στις 10 Ιουνίου επανήλθε στα προ πανδημίας επίπεδα (Φεβρουάριος 2020), με τους ακάλυπτους οδηγούς να «ξαναθυμούνται» σταδιακά τους ασφαλιστές τους. Αναλυτικός πίνακας.

Σε επίπεδα προ πανδημίας τα ανασφάλιστα οχήματα

Στα προ πανδημίας επίπεδα επέστρεψε ο αριθμός των ασφαλισμένων οχημάτων, καθώς οι οδηγοί σπεύδουν να καλυφθούν έναντι των συνεπειών που προβλέπει ο νόμος.

Με βάση τα στοιχεία του παρατιθέμενου πίνακα (όπως τα ανακοίνωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος κ. Δημήτρης Ζορμπάς), τα ασφαλισμένα οχήματα από 6.239.540 που ήταν στα τέλη Φεβρουαρίου, μειώθηκαν κατά περισσότερο από εκατό χιλιάδες στις 21 Απριλίου, κυρίως λόγω του ότι πολλοί οδηγοί δεν κυκλοφορούσαν στους δρόμους εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων και έτσι θεώρησαν ότι δεν θα εντοπιστούν και δεν θα τιμωρηθούν από τον νόμο.

Ένας δεύτερος πιθανός λόγος ήταν η δυσχέρεια που παρατηρήθηκε σε ορισμένους οδηγούς ή και ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές στο να λειτουργήσουν εξ αποστάσεως.

Σε κάθε περίπτωση, από το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου (όταν και ανακοινώθηκε η πρόθεση άρσης των περιοριστικών κυκλοφοριακών μέτρων), ο αριθμός των ασφαλισμένων οχημάτων αυξάνεται σταδιακά και στις 10 Ιουνίου είχε σχεδόν «πιάσει» την ίδια επίδοση που είχε πριν την εκδήλωση της πανδημίας, στα τέλη Φεβρουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v