Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων σε Άμφισσα και Θήβα

Επίσκεψη γενικού γραμματέα συντονισμού διαχείρισης αποβλήτων. Η δυναμικότητα και το μείγμα επεξεργασίας των στερεών αποβλήτων. Το εργοστάσιο κομποστοποίησης. Ποιοι δήμοι θα εξυπηρετούνται. Αναερόβια επεξεργασία και παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων σε Άμφισσα και Θήβα

Την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του ΥΠΕΝ κ. Μανώλη Γραφάκου, στις εγκαταστάσεις της Μονάδας Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων και του ΧΥΤΥ Άμφισσας στη θέση «Βαρτός» του Δήμου Δελφών, σε έκταση 139.500 m2, ο οποίος τίθεται σε λειτουργία τις επόμενες ημέρες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συγκεκριμένα:

"Ο ΧΥΤΥ είναι ετήσιας δυναμικότητας κατά μέσο όρο 20.000 tn/έτος και συνολικής δυναμικότητας 362.487 m3.

Η Μονάδα Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων (εργοστάσιο κομποστοποίησης) είναι δυναμικότητας 6.000tn ετησίως. Το έργο θα εξυπηρετεί του 2 Δήμους της Π.Ε Φωκίδας (Δελφών & Δωρίδας).

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον εν λειτουργία ΧΥΤΥ Θήβας και στην Νέα σύγχρονη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων, η οποία αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στις αρχές του 2021 εξυπηρετώντας τους Δήμους Θηβαίων, Τανάγρας και Αλιάρτου – Θεσπιέων και αφορά:

  • στην επεξεργασία 32.000 τόνων/έτος σύμμεικτων αστικών απορριμμάτων
  • 1.850 τόνων/ έτος προδιαλεγμένων οργανικών
  • 7.000 τόνων/έτος ιλύος (λυμάτων λάσπης) από εγκαταστάσεις βιολογικών καθαρισμών των Δήμων

Να σημειωθεί ότι μέσω αναερόβιας επεξεργασίας θα επιτυγχάνεται παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και σε παραγωγή compost.

Η ξενάγηση στις εγκαταστάσεις πραγματοποιήθηκε από εκπροσώπους του Φορέα Διαχείρισης Αστικών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Στερεάς Ελλάδας καθώς και Δημάρχων και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v