Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φ. Γεννηματά: Ακολουθείτε λάθος δρόμο κύριε Μητσοτάκη

«Δεν είπαμε ότι υπάρχει λεφτόδεντρο» επεσήμανε και προσέθεσε πως το Κίνημα Αλλαγής έγκαιρα παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα

Φ. Γεννηματά: Ακολουθείτε λάθος δρόμο κύριε Μητσοτάκη

Πυρά στην κυβέρνηση πως η εικόνα που προσπαθεί να παρουσιάσει είναι «πλαστή» και «δεν έχει σχέση με την πραγματική ζωή» εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, σημείωσε πως έχει πάρει «ανεπαρκή μέτρα» και «με μεγάλη καθυστέρηση».

«Δεν είπαμε ότι υπάρχει λεφτόδεντρο» επεσήμανε και προσέθεσε πως το Κίνημα Αλλαγής έγκαιρα παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα, το οποίο δεν άκουσε η κυβέρνηση. «Κύριε Μητσοτάκη ακολουθείτε λάθος δρόμο» υπογράμμισε και τόνισε πως «αυτός ο δρόμος οδηγεί σε ερείπια και αδιέξοδα».

«Παρά τις αποστάσεις της καραντίνας, είμαστε σε ανοιχτή γραμμή με την κοινωνία» σημείωσε η Φώφη Γεννηματά και μεταξύ άλλων κάλεσε την κυβέρνηση να μειώσει το ΦΠΑ στη διαμονή και στην εστίαση στο 6%, να κάνει μηδενική την προκαταβολή φόρου στις επιχειρήσεις που πλήττονται, να αυξήσει την επιστρεπτέα προκαταβολή , να υλοποιήσει ένα μεγάλο πακέτο κοινωνικού τουρισμού κ.α.

Σφοδρή κριτική άσκησε στην κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας και τις παρεμβάσεις που έχουν τεθεί σε εφαρμογή (π.χ. το πρόγραμμα Συν- Εργασία). Χαρακτηριστικά μίλησε για «εργασιακή ζούγκλα» και υπογράμμισε την ανάγκη να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης. Για να προσθέσει «είμαι εδώ για να ακουστεί η φωνή όσων αγωνιούν για τη δουλειά τους».

Απευθυνόμενη στην κυβέρνηση η Φώφη Γεννηματά τόνισε πως δεν πρέπει να επαναπαύετε στα “Ωσαννά των προσωρινών δημοσκοπήσεων” , ούτε στην αδυναμία της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση της αναφέρθηκε στη «νέα αλλαγή» και μίλησε για ένα νέο «κοινωνικό συμβόλαιο».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v