Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέλος στο πλαφόν των έξι ατόμων ανά τραπέζι

Δεν ισχύει πλέον ο μέγιστος αριθμός των έξι ατόμων ανά τραπέζι στα καταστήματα εστίασης. Αίρεται ταυτόχρονα η υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους πελάτες των εμπορικών κέντρων. Παραμένει η υποχρέωση για το προσωπικό των malls.

Τέλος στο πλαφόν των έξι ατόμων ανά τραπέζι

Απεριόριστος μπορεί να είναι από σήμερα ο αριθμός των ατόμων στα τραπέζια των εστιατορίων, ενώ την ίδια στιγμή, αίρεται και η υποχρέωση χρήσης μάσκας για τους πελάτες των εμπορικών κέντρων.

Αυτά προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β' 2767 - 7/7/2020), με την οποία πλέον αίρεται το πλαφόν των 6 ατόμων ανά τραπέζι στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Υπενθυμίζουμε ότι στο πλαίσιο των μέτρων αντιμετώπισης της μετάδοσης του κορωνοϊού, ο μέγιστος αριθμός των ατόμων ανά τραπέζι ήταν τα 6 άτομα, εκτός και αν τα άτομα αποτελούσαν μέλη της ίδιας οικογένειας (γονείς και ανήλικα τέκνα).

Παράλληλα, με την ίδια ΚΥΑ, υποχρέωση χρήσης μάσκας στα εμπορικά κέντρα έχει πλέον μόνο το προσωπικό και όχι οι πελάτες όπως ίσχυε έως τώρα.

Κατά τα λοιπά, ο μέγιστος αριθμός πελατών και οι αποστάσεις που πρέπει να τηρούνται τόσο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όσο και στα εμπορικά καταστήματα δεν αλλάζουν.

Επίσης προβλέπεται ότι στα λεωφορεία δημόσιας χρήσης (λεωφορεία αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ ή ΚΤΕΛ ΑΕ, λεωφορεία μεμονωμένων αυτοκινητιστών άγονων γραμμών, τουριστικά λεωφορεία και ειδικά τουριστικά λεωφορεία περιήγησης πόλεων ανοικτού ή κλειστού τύπου), σε λεωφορεία ιδιωτικής χρήσης, καθώς και στα λεωφορεία δημοτικής συγκοινωνίας, στα λεωφορεία αρμοδιότητας ΟΑΣΑ ΑΕ και ΟΑΣΘ ΑΕ, στα μέσα σταθερής τροχιάς αρμοδιότητας ΣΤΑΣΥ ΑΕ, όπως επίσης στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις, επιτρέπεται η μεταφορά επιβατών μέχρι πλήρωσης ποσοστού 65% του προβλεπόμενου μέγιστου αριθμού μεταφερόμενων επιβατών ανά όχημα/συρμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v