Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Συμμορφώνονται» οι ανασφάλιστοι οδηγοί

Στο τέλος Ιουνίου, τα ασφαλισμένα οχήματα ήταν αυξημένα σε σχέση με αυτά της αρχής του έτους. Εντείνεται ο ανταγωνισμός παρά τα δυσμενή επενδυτικά αποτελέσματα που σημειώνουν φέτος οι εταιρείες. Αναλυτικός πίνακας.

«Συμμορφώνονται» οι ανασφάλιστοι οδηγοί

Σύμφωνα με τα στοιχεία του κέντρου πληροφοριών, τα ασφαλισμένα οχήματα στη χώρα μας όχι μόνο επανήλθαν στα προ κορωνοϊού επίπεδα, αλλά στις 30 Ιουνίου εμφανίστηκαν αυξημένα κατά 21.298 σε σχέση με την αρχή της φετινής χρονιάς.

Αυτά υποστηρίζει ο Δημήτρης Ζορμπάς, πρόεδρος της Επιτροπής Αυτοκινήτου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, πράγμα που άλλωστε προκύπτει και από τα στοιχεία του πίνακα.

Ειδικότερα, τα ασφαλισμένα οχήματα από τα 6.261.993 στις 31/12/2019, υποχώρησαν στα 6.134.812 στις 21 Απριλίου (λίγο πριν την άρση των περιοριστικών μέτρων) για να ανακάμψουν στη συνέχεια και να κλείσουν στις 30 Ιουνίου στα 6.283.291.

Ο κ. Ζορμπάς επίσης επικαλείται τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία τα ονομαστικά ασφάλιστρα σημείωσαν αύξηση 0,9%, πλην όμως η παραγωγή του κλάδου αυτοκινήτου εκτιμάται ότι υποχώρησε μέσα στο πρώτο φετινό εξάμηνο κατά 7,5% έως 10%.

Ο σκληρός ανταγωνισμός συνεχίζεται, ακόμη και φέτος όπου τα επενδυτικά αποτελέσματα δεν εξελίσσονται ευνοϊκά για τις ασφαλιστικές εταιρείες, κατέληξε ο κ. Δημήτρης Ζορμπάς.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ τα ονομαστικά ασφάλιστρα σημείωσαν αύξηση 0,9%. Η παραγωγή, όμως, στον κλάδο αυτοκινήτων σημειώνει μείωση στο α' εξάμηνο 7,5%-10%. Ο σκληρός ανταγωνισμός συνεχίζεται ακόμα και με όχι καλά αποτελέσματα στις επενδύσεις τη χρονια που διανύουμε.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v