Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΤτΕ: Στα 10 δισ. τα νέα κόκκινα δάνεια λόγω της πανδημίας

Ο υποδιοικητής της ΤτΕ Ι. Μουρμούρας σημείωσε ότι με βάση τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου, τα κόκκινα δάνεια των ελληνικών τραπεζών ανέρχονται σε 54 δισ. ευρώ και αντιστοιχούν στο 33% του χαρτοφυλακίου τους.

ΤτΕ: Στα 10 δισ. τα νέα κόκκινα δάνεια λόγω της πανδημίας

Στα 10 δισ. ευρώ ανεβάζουν οι εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος τα κόκκινα δάνεια που θα αφήσει πίσω της η νέα οικονομική κρίση. 

Αυτό επεσήμανε χθες ο υποδιοικητής της κεντρικής τράπεζας Γιάννης Μουρμούρας, στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συζήτησης με θέμα τις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με την «Καθημερινή».

Ο κ. Μουρμούρας σημείωσε ότι με βάση τα στοιχεία του πρώτου εξαμήνου, τα κόκκινα δάνεια των ελληνικών τραπεζών ανέρχονται σε 54 δισ. ευρώ και αντιστοιχούν στο 33% του χαρτοφυλακίου τους. 

Ο υποδιοικητής της ΤτΕ αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί για την υποβοήθηση των τραπεζών να μειώσουν τα κόκκινα δάνεια, όπως ο «Ηρακλής», αλλά και στην πρόταση για δημιουργία «κακής τράπεζας». 

Ο κ. Μουρμούρας επανέλαβε ότι η πρόταση της ΤτE θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στον μηχανισμό των κρατικών εγγυήσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί δραστικά το πρόβλημα των κόκκινων δανείων που θα αφήσει πίσω της η κρίση, δίνοντας παράλληλα λύση και στο πρόβλημα της αναβαλλόμενης φορολογίας

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v