Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεωργιάδης: Πολύ καλό νέο η είσοδος της Reggeborgh στην Ελλάκτωρ

Έρχεται και άλλο επιχειρηματικό deal, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Τι είπε για το Ελληνικό, το ύψος της ύφεσης και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας.

Γεωργιάδης: Πολύ καλό νέο η είσοδος της Reggeborgh στην Ελλάκτωρ

«Πολύ καλό νέο», χαρακτήρισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης την είσοδο της Reggeborgh Invest στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελλάκτωρ, που γνωστοποιήθηκε σήμερα και προανήγγειλε ότι τις επόμενες ημέρες, θα έχουμε επίσης ένα άλλο καλό νέο, εννοώντας ότι θα εκδηλωθεί ένα ανάλογο επιχειρηματικό deal.

Μιλώντας στη διάρκεια του συνεδρίου του Economist, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη επιχειρηματική ενέργεια αποδεικνύει ότι η Ελλάδα ακόμα και εν μέσω της πανδημίας έχει καταστεί πλέον επενδυτικός προορισμός, ενώ σε ό,τι αφορά τη δήλωσή του περί του άλλου καλού νέου, σημείωσε ότι «μακάρι να τελειώσει και θα το ανακοινώσω».

Αναφερόμενος στο Ελληνικό, είπε ότι η κυβέρνηση ό,τι δήλωνε πριν ένα χρόνο αποδείχτηκε ότι το εννοούσε, τονίζοντας ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι προπαρασκευαστικές διαδικασίες, ενώ την Παρασκευή αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου που, «αν πει ναι» θα ξεκινήσει και η κατασκευή του καζίνου, επισημαίνοντας ότι το 2021 θα αρχίσουν οι βαρέου τύπου εργασίες.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι η χρονιά ξεκίνησε πολύ καλά, αλλά δυστυχώς η πανδημία άλλαξε τα δεδομένα. Παρ' όλα αυτά, συνέχισε ότι αν και οι προβλέψεις του ΔΝΤ και της Κομισιόν έκαναν λόγο για ύφεση άνω του 20%, η πραγματικότητα ήταν διαφορετική καθώς η ύφεση του β' τριμήνου ήταν στο 15%. Μάλιστα επανέλαβε ότι η ύφεση το τρέχον έτος δεν θα ξεπεράσει το 8%.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στο νομοθετικό έργο για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, τονίζοντας ότι η Ελλάδα κέρδισε 9 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη της ανταγωνιστικότητας, προβλέποντας ότι η θέση της θα βελτιωθεί κι άλλο. Επίσης χαρακτήρισε ως κρίσιμο στοίχημα την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς η ορθή χρήση τους θα δώσει στην Ελλάδα τη δυνατότητα μετασχηματισμού της οικονομίας της.

Σταμάτης Ζησίμου [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v