Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο 13% ο ΦΠΑ για εισιτήρια αγώνων και διαρκείας

Πρόκειται για εισιτήρια που εκδίδονται για την παρακολούθηση αθλητικών αγώνων, όπως για παράδειγμα αγώνων ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλλεϋ κ.ά. Η εγκύκλιος.

Στο 13% ο ΦΠΑ για εισιτήρια αγώνων και διαρκείας

Και τα εισιτήρια διαρκείας αθλητικών αγώνων υπάγονται από την 1η Σεπτεμβρίου 2020 έως και τις 30 Ιουνίου 2021 στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13% διευκρινίζει εγκύκλιος του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, σε εφαρμογή των σχετικών διατάξεων νόμου.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο για το χρονικό διάστημα από 1.9.2020 έως και 30.6.2021, τα εισιτήρια των αθλητικών αγώνων υπάγονται στο μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ (13%). Πρόκειται για εισιτήρια που εκδίδονται για την παρακολούθηση αθλητικών αγώνων, όπως για παράδειγμα αγώνων ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλλεϋ κ.ά. ανεξάρτητα αν στους αγώνες αυτούς μετέχουν ΠΑΕ (ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρείες), ερασιτεχνικά σωματεία, όμιλοι κ.τ.λ.

Σημειώνεται ότι η εφαρμογή του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ (13%) περιορίζεται μόνο στα εισιτήρια των αθλητικών αγώνων και δεν ισχύει για τα εισιτήρια που εκδίδονται για την παρακολούθηση όλων ανεξαιρέτως των αθλητικών εκδηλώσεων (απονομή μεταλλείων, τελετή έναρξης κλπ) για τα οποία συνεχίζει να εφαρμόζεται ο κανονικός συντελεστής ΦΠΑ (24%).

Περαιτέρω, ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ (13%) εφαρμόζεται και στην περίπτωση που το εισιτήριο εκδίδεται εκ των προτέρων εντός του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος από 1.9.2020 έως και 30.6.2021 και αφορά την παρακολούθηση αθλητικών αγώνων οι οποίοι θα λάβουν χώρα στο μέλλον (εισιτήρια διαρκείας).

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v