Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντεκα χρόνια στο περίμενε οι ασφαλισμένοι της Ασπίς Πρόνοια

Η σημερινή κυβέρνηση και κάποιοι άνθρωποι που βρέθηκαν στις κατάλληλες θέσεις και τιμούν τον θεσμικό τους ρόλο, κατάφεραν να προχωρήσουν το ζήτημα σε κάποιο βαθμό, παραδέχεται ο Σύλλογος Ζημιωθέντων.

Εντεκα χρόνια στο περίμενε οι ασφαλισμένοι της Ασπίς Πρόνοια

«Συμπληρώθηκαν 11 χρόνια από το μεγαλύτερο ασφαλιστικό σκάνδαλο όλων των εποχών στην χώρα μας, το οποίο έπληξε οικονομικά και όχι μόνο, πάνω από 1 εκατομμύριο συμπολίτες μας», σημειώνει το ΔΣ του Συλλόγου Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια σε ανακοίνωσή του με αφορμή την επέτειο. 

Και συνεχίζει: 

«Εκτός των τεράστιων ποσών που πολτοποιήθηκαν ή εξαϋλώθηκαν στην μέγγενη της διαδικασίας ‘’εκκαθάρισης’’ χιλιάδες πρώην ασφαλισμένοι έχασαν το προνόμιο της ασφαλισιμότητας όντως ανήμποροι να ασφαλιστούν ξανά εξαιτίας προβλημάτων υγείας ή προχωρημένης ηλικίας, ενώ πάρα πολλοί ακόμα στερήθηκαν επιδοματικές παροχές που ελάμβαναν εξαιτίας ανικανοτήτων ή συντάξεων διαφόρων τύπων.

Ο Σύλλογός μας στάθηκε κοντά στους ζημιωθέντες, προσφέροντας σε όλους ανθρώπινη συμπαράσταση και παρηγοριά, κυρίως όμως πρωτοστατώντας στην δημιουργία των νομοθετημάτων από τα οποία τελικά θα αποζημιωθούν οι πρώην ασφαλισμένοι. Ο νόμος 3867/2010 και η πρόσφατη κρίσιμη τροπολογία για την ενεργοποίηση του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής δημιουργήθηκαν μετά από επίπονους αγώνες και διαρκείς παρεμβάσεις σε κάθε θεσμικό κέντρο επιρροής όλων των κυβερνήσεων.

Η σημερινή κυβέρνηση και κάποιοι άνθρωποι που βρέθηκαν στις κατάλληλες θέσεις και τιμούν τον θεσμικό τους ρόλο, κατάφεραν να προχωρήσουν το ζήτημα σε κάποιο βαθμό, ξεκολλώντας το από το διαρκές τέλμα των τελευταίων χρόνων, ενεργοποιώντας πριν λίγες εβδομάδες το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής, πάγιο αίτημα του Συλλόγου εδώ και πολλά χρόνια. Τους ευχαριστούμε όλους ιδιαίτερα.

Παρόλα αυτά πολλά ακόμα μένει να γίνουν με κυριότερο όλων ένα πλήρες και σαφές χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή των κεφαλαίων από το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής και την εκκαθάριση, καθώς και την αποκατάσταση των αδικιών που παραμένουν σε εκκρεμότητα. Ο Σύλλογος Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια θα παραμείνει στο πλευρό των ασφαλισμένων μέχρι την τελική δικαίωση όλων όσων νόμιμα δικαιούνται αποζημίωση.

Ευχόμαστε για άλλη μια φορά, η επόμενη επέτειος να είναι χαρμόσυνη και η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να ξεκολλήσει το ‘’κάρο από την λάσπη’’ να συνεχιστεί με δυναμικότητα και πνεύμα συνεργασίας με τους ασφαλισμένους. Θα είμαστε πάντα συνεργάσιμοι και θα βοηθήσουμε σε κάθε επίπεδο, αναζητώντας τις βέλτιστες δυνατές λύσεις σε κάθε επιμέρους πρόβλημα, όπως συνεχώς πράττουμε αυτά τα 11 δύσκολα χρόνια»,

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v