Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε λειτουργία 13 επιπλέον γραφεία Διαβατηρίων σε όλη την επικράτεια

Οι δικαιούχοι απευθύνονται στα κατά τόπους γραφεία ανάλογα με τον τόπο κατοικίας τους, για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται.

Σε λειτουργία 13 επιπλέον γραφεία Διαβατηρίων σε όλη την επικράτεια

Με 8 επιπλέον αστυνομικούς υπαλλήλους λειτουργεί εφεξής το Γραφείο Διαβατηρίων που βρίσκεται εντός του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου. Σκοπός η ταχύτερη έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων των αναγνωρισμένων προσφύγων που διαμένουν στη Βόρεια Ελλάδα.

Με τα νέα δεδομένα, ο αριθμός αναγνωρισμένων προσφύγων που εξυπηρετείται ημερησίως, αγγίζει τα 70 περίπου άτομα, ενώ ο χρόνος έκδοσης των ταξιδιωτικών εγγράφων έχει περιοριστεί σε λιγότερο από 30 ημέρες.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι λειτουργούν ήδη 13 επιπλέον Γραφεία Διαβατηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό την ευκολότερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων διεθνούς και επικουρικής προστασίας. Οι δικαιούχοι απευθύνονται στα κατά τόπους γραφεία ανάλογα με τον τόπο κατοικίας τους, για να καταθέσουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται. Η παραλαβή των ταξιδιωτικών εγγράφων γίνεται αποκλειστικά από το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Θεσσαλονίκης και το Αυτοτελές Κλιμάκιο Ασύλου Νίκαιας.

Αναλυτικά μπορείτε να βρείτε την λίστα με τα νέα γραφεία Διαβατηρίων της ΕΛΑΣ εδώ
https://migration.gov.gr/gas/aitoyntes-kai-dikaioychoi/taxidiotika-eggrafa/

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v