Σεμινάρια κατάρτισης για εργαζόμενους στον τομέα του βιβλίου

Στόχος η ενίσχυση και η πιστοποίηση γνώσεων και των δεξιοτήτων σε θεματικά αντικείμενα που θα συμβάλουν θετικά στην επαγγελματική τους απασχόληση. Στις 90 ώρες η διάρκεια της θεωρητικής κατάρτισης.

Σεμινάρια κατάρτισης για εργαζόμενους στον τομέα του βιβλίου

Στην ενίσχυση 1.000 ιδιωτικών υπαλλήλων στο χώρο του βιβλίου αποσκοπεί η δράση «Κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων στον κλάδο του βιβλίου» που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) και θα υλοποιηθεί από την «Ελληνική Ένωση Βιβλίου». Το ποσό που θα διατεθεί για το πρόγραμμα, ανέρχεται στο 1,24 εκατ. ευρώ.

Βασικός στόχος της δράσης, είναι η ενίσχυση των επαγγελματικών προσόντων εργαζομένων μέσω της απόκτησης πρόσθετων – της άσκησης του επαγγέλματός τους – γνώσεων και δεξιοτήτων  που θα συμβάλουν θετικά στην απασχόλησή του και στην ενίσχυση των επαγγελματικών τους ικανοτήτων.

Για την επίτευξη του στόχου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:

Παρέμβαση 1: Κατάρτιση

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης παρέμβασης, θα υλοποιηθούν 44 προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης για 1.000, όπως προαναφέρθηκε,  εργαζόμενους σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα διαφόρων κλάδων  σε επιλεγμένες ειδικότητες υψηλής ζήτησης, που εκτιμάται ότι θα συμβάλουν θετικά στην απασχόλησή τους  και στην ενίσχυση των επαγγελματικών τους ικανοτήτων.

Τα αντικείμενα  κατάρτισης είναι τα εξής:

  1. Σχεδιασμός και παραγωγή συμβατικού και ψηφιακού βιβλίου.
  2. Logistics και ποιοτική εξυπηρέτηση πελατών
  3. Σύγχρονες μέθοδοι και μέσα για την προώθηση και πώληση με εκτεταμένη χρήση των social media.

Τα προγράμματα κατάρτισης είναι διάρκειας 90 διδακτικών ωρών το καθένα και θα συμμετέχουν από 5 έως 25 άτομα. Σημειώνεται ότι η κατάρτιση είναι μόνο θεωρητική.

Παρέμβαση 2: Πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων

Η συγκεκριμένη παρέμβαση αφορά στην πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων των καταρτισθέντων μέσω αξιολόγησης από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης προσώπων σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEK 17024 στη βάση πιστοποιημένων αναγνωρισμένων διαδικασιών, σε πρότυπα που βρίσκονται σε απόλυτη σύνδεση με τα αντικείμενα κατάρτισης των προγραμμάτων της δράσης. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v