Μέρισμα 42,1 εκατ. στο ελληνικό Δημόσιο από το Υπερταμείο

Η σημαντική αύξηση του μερίσματος ήταν συνέπεια των πολύ καλών επιδόσεων της ΕΕΣΥΠ και των θυγατρικών της, το έτος 2019. Κέρδη 27,3 εκατ. ευρώ για την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών & Περιουσίας το πρώτο εξάμηνο.

Μέρισμα 42,1 εκατ. στο ελληνικό Δημόσιο από το Υπερταμείο

Η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών & Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) ανακοινώνει ότι πραγματοποίησε την πληρωμή προς το Ελληνικό Δημόσιο μερίσματος για τη χρήση 2019, ύψους € 42,1 εκατ. περίπου (έναντι € 7,2 εκατ. περίπου πέρυσι).

Η σημαντική αύξηση του μερίσματος ήταν συνέπεια των πολύ καλών επιδόσεων της ΕΕΣΥΠ και των θυγατρικών της το έτος 2019 (κατά το οποίο τα κέρδη υπερτετραπλασιάστηκαν σε € 57,1 εκατ. από € 13,1 εκατ. το προηγούμενο έτος).

Σχετικά με το έτος 2020 και παρά τις αντίξοες συνθήκες και το γεγονός ότι ορισμένες εταιρείες του χαρτοφυλακίου της ΕΕΣΥΠ δεν προχώρησαν σε διανομή μερίσματος στο πλαίσιο διακράτησης ρευστότητας για την ασφαλή λειτουργία τους την περίοδο της πανδημίας (όπως για παράδειγμα ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών), η ΕΕΣΥΠ διατηρεί κερδοφόρες επιδόσεις, με κέρδη σε εταιρικό επίπεδο της τάξεως των € 27,3 εκατ. κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v