Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παράταση του lockdown μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου

Το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι υψηλό, υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Πηγή ανησυχίας Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Λάρισα, Μαγνησία, Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα και Λέσβος. Το μήνυμα προς την Πάτρα.

Παράταση του lockdown μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου

Παρατείνονται τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό μέχρι και τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 6 το πρωί. Αυτό ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η απόφαση αυτή, όπως είπε, «είναι επιβεβλημένη καθώς το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι υψηλό. Ιδιαίτερα σε κάποιες περιοχές, αποτελεί και πηγή ανησυχίας. Τέτοιες περιοχές -που εμφανίζουν πολύ υψηλά κρούσματα σε σχέση με τον πληθυσμό τους- είναι η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, η Λάρισα, η Μαγνησία, η Αιτωλοακαρνανία, η Αχαΐα και η Λέσβος. Ιδίως για την πόλη της Πάτρας, ενόψει του Αγίου Ανδρέα, αυτής της μεγάλης γιορτής για την πόλη, εφιστούμε την προσοχή σε όλους ώστε να τηρούν τα μέτρα, να αποφεύγουν τον συγχρωτισμό και να γιορτάσουν μέσα στην οικογένειά τους, όχι με ανταλλαγή επισκέψεων που ούτως ή άλλως απαγορεύονται», σημείωσε και απηύθυνε έκκληση «να μη γίνει μια ακόμη μεγάλη τοπική γιορτή, λόγος υπερμετάδοσης».

Πάντως, ο κ. Πέτσας είπε ότι «υπάρχουν κάποιες πρώτες ενδείξεις για μείωση του αριθμού των κρουσμάτων. Εφόσον συνεχιστεί ο ρυθμός αυτός, τότε θα αρχίσει να μειώνεται και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τότε θα μπορούμε να σχεδιάσουμε μια σταδιακή επάνοδο σε κάποιου είδους κανονικότητα».

Η κυβέρνηση, σημείωσε, «με τη βοήθεια των ειδικών παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και θα ανακοινώσει τα επόμενα βήματα στην κοινή προσπάθεια, όταν θα έχει περισσότερα δεδομένα για την πορεία της πανδημίας. Ο στόχος παραμένει ένας: οι Έλληνες να συναντηθούμε με το εμβόλιο όρθιοι και υγιείς και από την άνοιξη του 2021, με το καλό, να ανοίξει και πάλι μία νέα εποχή για τη χώρα μας».

ΣΥΡΙΖΑ: Διαψεύδονται οι αλχημείες της κυβέρνησης

«Το ΕΣΥ και οι υγειονομικοί βρίσκονται υπό κατάρρευση, ξεκίνησαν οι αεροδιακομιδές γιατί δεν υπάρχουν κλίνες για τους ασθενείς στη βόρεια Ελλάδα και η κυβέρνηση και ο κ. Πέτσας συνεχίζουν κυνικά τους πανηγυρισμούς πως τα έχουν κάνει όλα καλά και τα χυδαία ψέματα με δημιουργική λογιστική. Δυστυχώς, οι αλχημείες τους διαψεύδονται από τη ζοφερή πραγματικότητα του τριψήφιου αριθμού νεκρών κάθε μέρα και του αδιεξόδου του ΕΣΥ».

Τα παραπάνω αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

«Την ώρα που ο ΟΟΣΑ βάζει την Ελλάδα προτελευταία στις χώρες της ΕΕ σε επιπρόσθετες δαπάνες για την Υγεία από την έναρξη της πανδημίας και η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας καταθέτει προϋπολογισμό με περικοπές 600 εκατ. ευρώ στην Υγεία για το 2021, ο κ. Πέτσας ανακαλύπτει αύξηση του προϋπολογισμού για το ΕΣΥ», σημειώνει.

«Την ώρα που τα στοιχεία της απογραφής από το Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου είναι σαφέστατα και δείχνουν αρνητικό ισοζύγιο στο προσωπικό του ΕΣΥ, ο κ. Πέτσας ανακαλύπτει για αύξηση κατά 14%. Η δραματική αλήθεια όμως είναι πως σε όλους τους φορείς της υγείας το προσωπικό είναι μειωμένο κατά περίπου 6 χιλιάδες εργαζόμενους το Σεπτέμβριο 2020 έναντι του Σεπτεμβρίου 2019 (100.338 τον Σεπτέμβριο 2019 – 94.424 τον Σεπτέμβριο του 2020). Ακόμη και στο διάστημα Φεβρουάριος 2020 – Σεπτέμβριος 2020, δηλαδή μέσα στην περίοδο της πανδημίας, το μόνιμο προσωπικό μειώνεται σταθερά».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v