Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεκινά η β΄φάση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, που συμμετείχε στη διαδικτυακή Συνδιάσκεψη, προανήγγειλε νέα χρηματοδότηση των Δήμων με βάση τις πραγματικές απώλειες λόγω πανδημίας.

Ξεκινά η β΄φάση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης»

Από την 1η Γενάρη του 2021 ξεκινά η δεύτερη φάση του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, στη διαδικτυακή Συνδιάσκεψη για τους δήμους της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, που πραγματοποίησε σήμερα, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, που συμμετείχε επίσης στη διαδικτυακή Συνδιάσκεψη, προανήγγειλε νέα χρηματοδότηση των Δήμων με βάση τις πραγματικές απώλειες λόγω πανδημίας. Έκανε δε ιδιαίτερη αναφορά στις αλλαγές του εκλογικού νόμου για την Αυτοδιοίκηση, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει η κατάθεση των υποψηφιοτήτων να γίνεται τρεις μήνες πριν τη διενέργεια τους, που θα γίνονται Οκτώβριο, ώστε να υπάρχει και προεκλογικός χρόνος για γόνιμο διάλογο αλλά και διαφάνεια.

Από την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, ο πρόεδρος της, Ηλίας Γιάτσιος, ανέφερε ότι για την τεχνική υποστήριξη, μέχρι το τέλος του έτους, 50 μηχανικοί θα είναι στη διάθεση της ΕΕΤΑΑ για να βοηθήσουν κυρίως τους ορεινούς και νησιωτικούς Δήμους.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου, ζήτησε τη συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Ταμείο Ανάκαμψης και διαχείριση του νέου ΕΣΠΑ. Για την έκθεση Πισαρίδη ο κ. Παπαστεργίου παρουσίασε τα βασικά της σημεία με σημαντικότερο ότι αναγνωρίζεται πως η Τ.Α στην Ελλάδα έχει περιορισμένες αρμοδιότητες και μειωμένους πόρους σε σχέση με ό,τι επικρατεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v