Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσεχώς το άνοιγμα των καταστημάτων εποχικών ειδών

Στις 7 Δεκεμβρίου εισηγείται το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων την επαναλειτουργία των εποχικών καταστημάτων. Με ποιους κανόνες αναμένεται το άνοιγμα. Έως την Παρασκευή και μετά τη σύμφωνη γνώμη των ειδικών οι ανακοινώσεις.

Προσεχώς το άνοιγμα των καταστημάτων εποχικών ειδών

Το άνοιγμα των καταστημάτων εποχικών ειδών από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, εισηγείται το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Η απόφαση ωστόσο δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να λάβει τη σύμφωνη γνώμη της Επιστημονικής Επιτροπής του υπουργείου Υγείας. Αν δοθεί το «πράσινο φως» οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν το αργότερο έως την Παρασκευή.

Την προαναγγελία της επαναλειτουργίας, έκανε ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο συνέδριο του το Iνστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ).

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, «προσανατολιζόμαστε σε ένα άνοιγμα των εποχικών ειδών (χριστουγεννιάτικων στολιδιών, δέντρων και διακοσμητικών) κυρίως γιατί αυτά τα είδη δεν μπορούν να πουληθούν σε επόμενο χρόνο παρά μόνο μέσα στις γιορτές. Η οριστικοποίηση της απόφασης και του τρόπου που θα γίνει θα το μάθετε τις επόμενες ώρες από το υπουργείο Ανάπτυξης. Ασφαλώς από την ώρα που θα ανοίξουμε το λιανικό εμπόριο για αυτά τα είδη το ίδιο θα γίνει και για τα σούπερ μάρκετ και τα συγκεκριμένα προϊόντα θα βγουν από την απαγόρευση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των καταστημάτων που αφορά την επανέναρξη της λειτουργίας τους, είναι περίπου 120 σε όλη τη χώρα.

Επισημαίνεται ότι δεν πρόκειται να ανοίξουν στην ίδια ημερομηνία τα καταστήματα παιχνιδιών.

Το άνοιγμα θα γίνει με τους γνωστούς κανόνες που ίσχυσαν κατά την περίοδο μετά το πρώτο lockdown, δηλαδή με συγκεκριμένο αριθμό ατόμων με βάση τα τετραγωνικά μέτρα του καταστήματος. Το δε ωράριο λειτουργίας τους, θα οριστεί έως τις 20:30

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v